Otomobil bagajında ramazan davulculuğu!

Samsun'da 60 yaşındaki Turgut İnceci (60), iki yıldır vatandaşları sahura kaldırmak için otomobil bagajında mani okuyarak davul çalıyor.İnceci, 25 yıldır ramazan davulculuğu yaptığını söyledi.Atakum ilçesinde Mevlana ve İstiklal mahallelerinde davul çaldı

Otomobil bagajında ramazan davulculuğu!

Samsun'da 60 yaşındaki Turgut İnceci (60), iki yıldır vatandaşları sahura kaldırmak için otomobil bagajında mani okuyarak davul çalıyor.

İnceci, 25 yıldır ramazan davulculuğu yaptığını söyledi.

Atakum ilçesinde Mevlana ve İstiklal mahallelerinde davul çaldığını belirten İnceci, iki mahallenin dağınık yerleşimi nedeniyle zamanı verimli kullanabilmek için otomobil bagajında davul çaldığını belirtti.

Ramazanın yaz aylarına denk gelindiğinde iftar ve sahur arasının kısa olduğunu belirten İnceci, şunları kaydetti:

"İftar ve sahur arası yazın çok kısalıyor. Biz gece 01.00'de insanları uyandırmaya başlıyoruz. Bir saat içinde iki mahallede yaşayan tüm vatandaşlarımızı uyandırmak zorundayız. Mahallelerin dağınık olması yürüyerek bir saat içinde tüm sokakları gezmemizi mümkün kılmıyor. Bu yüzden biz de iki yıldır otomobil bagajında davul çalarak vatandaşlarımızı sahura kaldırmaya çalışıyoruz."

Otomobille sokakları gezmesine rağmen benzin ücretini kimsenin karşılamadığına dikkati çeken İnceci, "Biz vatandaşımızın verdiği bağışla masraflarımızı karşılıyoruz. Allah bereket versin. Onlar da bizim bu çabamızı görüp mahcup etmiyorlar" diye konuştu.

İnceci, amaçlarının sadece para kazanmak olmadığını ramazanda sahurda davul çalma geleneğini devam ettirmek ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel