Otizm farkındalık gününde buluştular

Otizme dikkat çekmek ve var olan sorunlardan kamuoyunu haberdar ederek birlikte çözüm yollarını bulabilmek amacıyla Yomra Vilayetler Hizmet Birliği Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ etkinlikleri düzenledi.Etkinliğe Trabzon Va

Otizm farkındalık gününde buluştular

Otizme dikkat çekmek ve var olan sorunlardan kamuoyunu haberdar ederek birlikte çözüm yollarını bulabilmek amacıyla Yomra Vilayetler Hizmet Birliği Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ etkinlikleri düzenledi.

Etkinliğe Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, Yomra Kaymakamı Fatih Akkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Okul Müdürü Gökçen Kuvvet ile öğrenci ve veliler katıldı.

Yomra Kaymakamı Akkaya, engelli çocuklarımızın sosyal hayata kazandırılması noktasında önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek, devlet olarak bu tür eğitimlere öncelikli bir şekilde önem verdiklerini belirtti.

Kaymakam Akkaya, “Hedefimiz engelli çocuklarımızın daha mutlu yaşamalarına imkan sağlayacak ortamları onların hizmetine sunmaktır. Bunun yanında bu tür çocuklarımıza daima ilgi gösterip onlara her zaman yanlarında olduğumuz hissiyatını vermeliyiz” dedi.

Okul Müdürü Gökçen Kuvvet ise, okulun 5 Kasım 2012 tarihinde eğitime başladığına işaret ederek, “Okulumuz kısa sürede kurulmasına rağmen güzel işler yapmayı başardı. Konuşamayan çocuk bugün aldığı eğitimle derdini rahatlıkla anlatabilmektedir. Bu da eğitimin gücünü ortaya koyuyor” diye konuştu.

Öğrenci velilerinden Muradiye Dilek de, yaptığı konuşmasında salondakileri duygulandırdı. Çocuğunun otizm hastası olduğunu belirten Dilek, “Konuşamayan oğlum aldığı eğitimle artık anne yazabiliyor. Devletimizin yanımızda olması bize; karşılaştığımız ve karşılaşacağımız her tür zorluğu aşacağımız cesaretini veriyor” dedi.

Uygulama Merkezinde eğitim alan otistik öğrencilerin canlı performans gösterileri ve müzik dinletileri etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Otistik çocukların hazırlayıp sunduğu mehteran gösterisi ise katılımcılardan büyük alkış aldı. Programın ardından bayan Kızılcık ve beraberindekiler öğrencilerin hazırladığı Görsel Sanatlar Sergisi'ni gezerek incelemelerde bulundular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel