Osmanlı'da gündeme geldi hala bitmedi

İlk defa Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1880 senesinde gündeme getirilen ancak savaşlar ve parasızlık sebebiyle bir türlü gerçekleştirilemeyen Ordu-Sivas bağlantısı olan ve halk arasında ‘Dereyolu’ olarak adlandırılan yol inşaatının devam etmesi için 105

Osmanlı'da gündeme geldi hala bitmedi

İlk defa Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1880 senesinde gündeme getirilen ancak savaşlar ve parasızlık sebebiyle bir türlü gerçekleştirilemeyen Ordu-Sivas bağlantısı olan ve halk arasında ‘Dereyolu’ olarak adlandırılan yol inşaatının devam etmesi için 105 milyon liraya ihtiyaç duyulduğu belirtildi. 


Karayolları Samsun Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Reis, Karadeniz-Akdeniz yolunun Ordu ili etabı olan ve halk arasında ‘Dereyolu’ olarak adlandırılan toplam uzunluğu 88 km olan güzergahta çalışmaların sürdüğünü söyledi. Halen Ordu-Uzunisa arasındaki 13 kilometrelik bölünmüş yolun hizmete açıldığını, Uzunisa’dan başlayarak Topçam’a kadar olan güzergahtaki çalışmalarında aralıklı olarak sürdüğünü kaydetti. Bu güzergahta uzunluğu yaklaşık 12 km olan 22 adet tünel bulunduğunu da kaydeden Reis, son olarak Topçam-Mesudiye arasındaki yolun ihale edildiğini ve çalışmaların sürdüğünü belirtti.


Mustafa Reis, “Toplam uzunluğu 88 kilometre olan yolun Ordu çıkışı 13 kilometre bölünmüş yol, 29 kilometresi tek yol olarak bitirilmiştir. Diğer kesimler 1A-2A standartlarındadır. Dereyolunun toplam maliyetinin 443 milyon lira olacağı tahmin edilmektedir. Proje bünyesinde 22 adet tünel bulunmaktadır. 2013’te proje tutarı 163 milyon liradır. 2014’te 105 milyon liraya ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel