Osmanlıca öğrenmek için yarıştılar

Kursta Birinci Kuru Tamamlayan 34 Kursiyer Düzenlenen Törenle Sertifika Almaya Hak Kazandı. Vatandaşların Büyük İlgi Gösterdiği Osmanlı Türkçesi Kursu'na 3 Nesil Birden Katılıyor. Trabzon'un Beşikdüzü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan Osmanlı Türkç

Osmanlıca öğrenmek için yarıştılar

Kursta Birinci Kuru Tamamlayan 34 Kursiyer Düzenlenen Törenle Sertifika Almaya Hak Kazandı. Vatandaşların Büyük İlgi Gösterdiği Osmanlı Türkçesi Kursu'na 3 Nesil Birden Katılıyor.

Trabzon'un Beşikdüzü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan Osmanlı Türkçesi kursuna katılan baba oğul ve torun, birlikte eğitim gördü. Kursta birinci kuru tamamlayan 34 kursiyer düzenlenen törenle sertifika almaya hak kazandı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Osmanlı Türkçesi Kursu'na 3 nesil birden katılıyor. Katılan bu kursta dede, oğlu ve torunu (Tahsin, Erol, Dilruba Balta) aynı kültürü paylaşmanın hazzını yaşadı. Dede Tahsin Balta (74), Osmanlı Türkçesi Kursu'na ilk önce oğlu ile kayıt olduklarını ve bu kurstan etkilenen torunu 9 yaşındaki Dilruba Balta'nın da kendilerine eşlik ettiğini söyledi.

Sertifika töreninde konuşan Beşikdüzü Halk Eğitimi Müdürü Hayrettin Deniz, "Tarih ve kültür kaynaklarımızı orijinaliyle tanımak ve okumak büyük ölçüde Osmanlıca eğitimi sayesinde sağlanabilir, geçmişle günümüz arasında en kuvvetli köprünün dil olduğunu biliyoruz. Osmanlı arşivleri ve Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarındaki arşivler tamamen Osmanlıcadır. Bu kurs sayesinde 34 arkadaşımız Osmanlıcayı güzel bir şekilde okumaya başladılar." dedi.

Müdür Deniz, "Bu arkadaşlarımız bundan sonra tarihi kitapları ve kaynaklarımızı, belgeleri, tapu kayıt ve senetlerini, nüfustaki aile kütüklerini, Çeşme ve anıtlardaki kitabeleri ve dedelerinin mezar taşlarını okuyabilecekler." diye konuştu. Deniz, "Osmanlıcayı öğrenenler kendi kültürüne ve geçmişine yabancı değil, onları tanıyan, eserlerini okuyabilen ve anlayabilen kişiler olarak belgelerini almaktadırlar." diyerek gelecek hafta 80 saatlik Osmanlı Türkçesi kursunun 2. Kuru başlayacağını bu kursa 1. Kuru tamamlayanların katılabileceğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel