Ortahisar'da kentsel yenileme sürüyor

Başkan Gümrükçüoğlu, Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi, Dünyada örnek gösterilecek.Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar, Pazarkapı ve Gülbaharhatun Mahalleleri Kentsel Sit Alanı Yenileme Projesi ile tarihe not düşüleceğini kay

Ortahisar'da kentsel yenileme sürüyor

Başkan Gümrükçüoğlu, Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi, Dünyada örnek gösterilecek.Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar, Pazarkapı ve Gülbaharhatun Mahalleleri Kentsel Sit Alanı Yenileme Projesi ile tarihe not düşüleceğini kaydederek, Zağnos Vadisi ve Tabakhane Vadisi Kentsel

Dönüşümleri bitirildiğinde iki tarihi surların arasında kalan Ortahisar ile bir
kompleks oluşturulacak.
 
Bu aslında tarihe bir not düşülmesi ve belki dünyada çok örnek gösterilebilecek bir projenin oluşmasını sağlayacaktır” dedi.
 
Ortahisar’ın, şehrin tarihten beri bizlere miras kalan bölgesi olduğuna vurgu yapan Gümrükçüoğlu, kentsel yenileme projesi ile bölgede yaşayan insanların aynen yaşamlarını devam ettirmelerini hedeflediklerini kaydetti.
 
ORTAHİSAR KENTSEL YENİLEME PROJESİ VATANDAŞLARIN KATILIMCILIĞI YÖNÜNDEN ÇOK GÜZEL BİR PROJE OLACAK
 
Trabzon Belediye Meclisinin Şubat ayı üçüncü oturumunda kabul edilen
Ortahisar, Pazarkapı ve Gülbaharhatun Mahalleleri Kentsel Sit Alanı Yenileme
Projesi hakkında konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon Valiliği ile birlikte
gerçekleştirdikleri Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi’nin, kentsel dönüşüm
projesi olmadığını kaydederek, “ Gerekli onayların ardından bu bölgeye bir şekil verilecek. Paydaş olarak projenin içerisinde TOKİ olsa iş kolay. Öyle değil bu iş. Projenin uygulanması zaman alması yönünden biraz fazla zaman alır ama insanların katılımcılığı yönünden daha güzel bir proje olacak” ifadelerini kullandı.
DÜNYADA ÖRNEK GÖSTERİLECEK
 
Zağnos Vadisi ve Tabakhane Vadisi kentsel Dönüşümleri bitirildiğinde iki tarihi surların arasındaki Ortahisar ile bir kompleks oluşturulacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu aslında tarihe bir not düşülmesi ve belki dünyada çok örnek gösterilebilecek bir kompleksin oluşmasını sağlayacaktır. Bu projeyi TOKİ ile yürütsek 4-5 senede tamamını bitirebilirdi. Kentsel yenileme projesinin uygulaması kişisel kanaatim olarak söylüyorum belki 8-10 seneyi bulabilir” diye konuştu.
 
ORTAHİSAR’DA ASIL LOKOMOTİF KENTİN DİNAMİKLERİ OLACAK
 
Ortahisar Kentsel Yenileme Projesinde asıl lokomotifin kentin dinamikleri olacağının altını çizen Başkan Gümrükçüoğlu, “Mülk sahibi vatandaş kendisi yapmak isterse plana programa uygun olarak istediği gibi yapabilir. Çok düşük faiz oranları ile kredi alarak yapabilir. TOKİ daha önce bu amaçla yapılan yerlerde şahıslara bu amaçlı kredi verdi. Bir başka yapım şekli ise büyükşehir belediyesi olduk. 
 
Ortahisar Belediyesi ve ya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ayırdığı kamulaştırma bedelleri ile kendi rızası ile satmak isteyen vatandaşların mülklerini alıp, o imar planındaki olduğu şekle bağlı kalmak koşulu ile tadilatını ve yenilemesini yapabilir. Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden alacağı binaları fonksiyonlarına uygun olarak düzenleyebilir ve bunun ardından belki satabilir veya kültürel ve turistik hizmetlerin kullanımına tahsis edebilir. Kısacası bu projede katılımcı çok. Burada lokomotif kentin kendi dinamikleri olacaktır” dedi.
 
ORTAHİSAR KENTSEL YENİMELE PROJESİ İLE ŞEHRE ÇOK BÜYÜK HİZMET YAPILMIŞ OLACAK
 
Başkan Gümrükçüoğlu, Belediye Meclisi’nde onaylanan projenin, Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğüne gönderileceğini kaydederek, “Kurulun onayının ardından ve askı süresinin ardından projenin uygulanmasına başlanacak
 
Bu projenin hazırlanmasına çok büyük emek verildi. Projenin yapılmasına yaklaşık 3 milyon TL ödendi. Bu proje ile şehre çok büyük bir hizmet yapılmış olacak. Hakikaten tarihi geçmişine büyük saygı duyan çok büyük bir adım.
 
Yapımı 10 sene dahi sürmüş olsa bile o bölgede çok güzel bir şehir ortaya çıkarmış olacağız. Bu projenin yapımında çok büyük desteklerini gördüğümüz Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca katılarından dolayı belediye meclis üyelerimize ve projeyi yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi BİMTAŞ kuruluşuna teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Ortahisar, Pazarkapı ve Gülbaharhatun mahalleleri kentsel Sit alanı yenileme
projesi 19.10 hektarlık alanda yapılacak. Alan içerisinde 561 parsel, 465 bina
bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler