Ortahisar'da fidan seferberliği!

Ortahisar Belediyesi tarafından ‘1 İnsan 1 Fidan Kampanyası’ kapsamında Soğuksu Mahallesi Aktürk Sokak’ta ve Çukurçayır'da down sendromlu çocuklar adına fidan dikme etkinliği düzenlendi.Down Sendromlu çocuklarla birlikte fidan dikme etkinliğine Ortahisar

Ortahisar'da fidan seferberliği!

Ortahisar Belediyesi tarafından ‘1 İnsan 1 Fidan Kampanyası’ kapsamında Soğuksu Mahallesi Aktürk Sokak’ta ve Çukurçayır'da down sendromlu çocuklar adına fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Down Sendromlu çocuklarla birlikte fidan dikme etkinliğine Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç ve Ortahisar AK Parti İlçe Başkanı Temel Altunbaş da katılırken, Trabzon’da önceden yeşil alanların çok daha bol olduğunu, mahalle ve sokak aralarında çok sayıda yeşil alanın bulunduğuna dikkat çektiler.

İslam dininin yeşili ve ağaçlandırma faaliyetlerini teşvik ettiğine vurgu yapan Başkan Genç "Peygamberimiz ‘Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikin’ buyurmuş. Biz de hem bu mesajın gereğini yapmak hem de çevre bilincinin oluşturulması ve temiz bir çevre için duyarlılık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinliğe imza attık. Amacımız Ortahisarımızda kişi başına düşen yeşil alan miktarını AB standartlarına çekmek. Böylece vatandaşlarımızın, özellikle çocuklarımız ve yaşlılarımızın ağaçların gölgesinde gezip, dinlenebileceği, çocuklarımızın yeşille iç içe parklarda daha rahat oynayabileceği yerleri ilçemize kazandırmaktır.

20150428aw397501_03.jpg

Göreve geldiğimiz bir buçuk yıllık süre zarfında Ortahisarımızda fidan dikimi ve ağaçlandırma faaliyetleri için çok büyük gayret gösterdik, bundan sonra da göstereceğiz. Eğer modern, çevre dostu, daha rahat yaşanabilir bir Ortahisar istiyorsak bunları yapmak mecburiyetindeyiz. Bu konuda hem belediyemize, hem STK’larımıza, hem de vatandaşlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Hepimiz elbirliği yaparak gençlerimizde ve çocuklarımızda yeşil bilincini artırmalıyız. Biz de bunun gayretindeyiz. Bu konuyla alakalı birçok kampanya ve proje yürüttük. Şimdi burada gerçekleştirdiğimiz ‘1 Fidan 1 İnsan Kampanyası’ da bu etkinliklerimizden bir tanesidir. Bu tür etkinlikleri daha da geliştirerek çevre dostu belediyecilik uygulamamızı yaygınlaştırmayı düşünüyoruz” dedi.

20150428aw397501_04.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler