Ortahisar projesi masaya yaırıldı

Trabzon Valilik B Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Kızılcık'ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile ilgili daire amirleri katıldı.Burada bir konuşma yapan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, söz konusu çalışmalarla ilgil

Ortahisar projesi masaya yaırıldı

Trabzon Valilik B Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Kızılcık'ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile ilgili daire amirleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, söz konusu çalışmalarla ilgili son safhaya geldiklerini belirterek "Yaklaşık 7-8 aydır üzerinde çalıştığımız Ortahisar Projesi’nin önemli bir safhasına gelmiş bulunmaktayız. Bu tür tarihi mekanların restore edilmesi tekrar yaşanılabilir mekanlar haline getirilmesi çok kolay olmuyor. Bu anlamda devletimiz bu konularda doğrudan yetkilendirilmiş özel birimleri bulunmaktadır. Dolayısı ile onlarında bu konunun üzerinde hassasiyetle istedikleri teknik çalışmalar var. Bu teknik çalışmaları bugüne kadar önemli bir safhaya getirdik. Ümit ediyorum bundan sonra da daha hızlı hareket ederek çok kısa vadede kazmayı vurma safhasına gelmiş olacağız. Şehrimizin böyle 4 bin yıllık geçmişine yansıtacak ve turizm potansiyelini saklamaya imkan sağlayacak bu projemizin bulamadan önceki safha olan bu safhaya gelmesinde emeği geçen başta üniversitemiz ve belediyemiz olmak üzere uzman arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Trabzon'umuz sadece doğal güzellikleri ile değil, tarihi kültürel zenginliği ve derinliği ile dünyaya insanlığın hizmetine sunabilmek" diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Ortahisar'ın tarihi vasfına tekrar kazandırılması projesine katkı veren herkese teşekkür ederek "Ortahisar Bölgesi’nin tarihi vasfına tekrar kazandırmak için sayın valimiz, mülkü amirimiz olarak çok büyük katkılarını gördük. Bu anlamda projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler