Ortahisar öğrencileri unutmadı!

Gelecek kuşakların daha iyi eğitim alabilmesi amacıyla çeşitli çalışmalara imza atan Ortahisar Belediyesi, üniversite kayıt döneminde kente gelen yeni öğrencilere destek hizmeti sunuyor.Öğrenci Yerleştirme Sınavı’yla birlikte puanların açıklanmasının ardı

Ortahisar öğrencileri unutmadı!

Gelecek kuşakların daha iyi eğitim alabilmesi amacıyla çeşitli çalışmalara imza atan Ortahisar Belediyesi, üniversite kayıt döneminde kente gelen yeni öğrencilere destek hizmeti sunuyor.

Öğrenci Yerleştirme Sınavı’yla birlikte puanların açıklanmasının ardından 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı için üniversite kayıtları başladı. Ortahisar Belediyesi bu yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Özel Avrasya Üniversitesi'ni kazanarak Ortahisar'a kayıt yaptırmaya gelen öğrencilere destek hizmeti sunuyor. ,

Ortahisar Belediyesi tarafından oluşturulan ekipler, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni kazanan öğrencileri Trabzon şehirlerarası otobüs terminalinden karşılayarak kayıt olacakları bölüme kadar ulaşmaları noktasında yardımcı oluyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde 5 farklı noktada danışma hizmeti veren Ortahisar Belediyesi, kente yeni gelen öğrencilerin kayıt işlemlerini kolaylıkla tamamlamasını hedefliyor.

Ortahisar Belediyesi tarafından oluşturulan stantlarla ilgili açıklama yapan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, öğrencilere destek vermekten mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Genç, “Şehrimize gelen öğrencilerimizin hepsine hoş geldiniz diyoruz. Öğrencilerin güzel bir ders yılına başlangıç yapmaları için onlara yardımcı olmak istiyoruz. Çünkü onların memnuniyeti, toplumun ve ailelerin memnuniyeti demektir. Öğrencilerimize gerçekten sahip çıkmamız gerekiyor.

Barınma sorunlarıyla, sosyal ve kültürel sorunlarıyla ilgilenmek bizlerin görevi. Sorunların çözülmesi konusunda çeşitli projeler üretirken Ortahisar Belediyesi olarak bu yıl belediye olarak üniversite birimi kuruyoruz. Şehrimize gelen öğrencilerimize her anlamda sadece belediye olarak değil şoföründen esnafına kadar herkes yardımcı olmalıdır. Bu öğrenciler şehrimiz tanıtımında önemli rol üstleniyorlar.Bu nedenle esnaflarımızın her birinden istirhamımım öğrencilere karşı hassas olalım, onlar bizim misafirimiz. Kendi evlatlarımıza karşı nasıl toplumun iyi davranmasını istiyor isek biz de şehir olarak bunu yapmalıyız” dedi.

Kayıt için gelen üniversiteli öğrencilere Başkan Genç, imzalı mektubun yanı sıra çeşitli hediyeler de takdim ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler