Ortahisar İlçesinin ilk başbakanı kimdi?

Trabzon ilerleyen dönemlerde Büyükşehir olmasının ardından merkezde oluşacak Ortahisar Belediyesi için Trabzon’da bulunan siyasi partilerin tümü iddialı durumda.Trabzon’un tarihi mahallesi Ortahisar semtinin adını alan Merkez ilçe belediyesinin bir özelli

Ortahisar İlçesinin ilk başbakanı kimdi?

Trabzon ilerleyen dönemlerde Büyükşehir olmasının ardından merkezde oluşacak Ortahisar Belediyesi için Trabzon’da bulunan siyasi partilerin tümü iddialı durumda.

Trabzon’un tarihi mahallesi Ortahisar semtinin adını alan Merkez ilçe belediyesinin bir özelliği ortaya çıktı. Ortahisar Mahallesinde bir dönem Türk siyasetine damgasını vurmuş isim Necmettin Erbakan yaşadığını biliyor muydunuz? Aslen Sinoplu olan Milli Görüş hareketinin kurucu lideri Erbakan çocukluk yıllarında babasının tayini Trabzon’a çıkınca Ortahisar’a yerleşerek bir dönem orada yaşadı. İlkokul ve Ortaokulu Trabzon’da tamamlayan merhum lider Erbakan bir süre Ortahisar’ta yaşadığı ev halen daha yerinde durmakta. Necmettin Erbakan vakfına ait olan ev atıl durumda.

Önümüzdeki günlerde merkez ilçe olacak Ortahisar için merhum lider Erbakan’ın partisi nasıl bir yol izleyeceği bilinmezken meclisteki diğer siyasi partiler Ortahisar için aday savaşına başladı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler