Ortahisar Belediyesi işçileri sevindirdi

Ortahisar Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında kadrolu 114 işçi için Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İmzalanan 3 yıllık sözleşmede her yıl için yüzde 5+5 zam yapılacak. Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Meti

Ortahisar Belediyesi işçileri sevindirdi

Ortahisar Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında kadrolu 114 işçi için Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İmzalanan 3 yıllık sözleşmede her yıl için yüzde 5+5 zam yapılacak. 

Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Biz göreve başlar başlamaz öncelikli hedefimiz şu oldu. Tabi ki bir belediyenin büyükşehir idari yapılanmasıyla beraber ilçe belediyesi olan bizlerin de kurumsallaşması adına, yapılanması adına belli bir sürece tabi olduk. Hem Büyükşehir Belediyemiz hem de Ortahisar Belediyesi olarak biz bir taraftan bu yapılanma sürecini tamamlarken, bir taraftan da hizmetlerimizin kesintiye uğramamasını amaçladık. Çünkü belediye işinde, belediye hizmetinde herhangi bir mazeret üretemeyiz. Bu hizmetlerimizi de kesintiye uğratmadan siz çok değerli arkadaşlarımızla beraber gerçekleştirdik. Siz çok değerli işçi kardeşlerime belediye başkanı olarak özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

“Yeni bir belediye olmamızdan ötürü hem 7 belde belediyesinden devrolunan işçi kardeşlerimiz, hem de İl Özel İdaremizden devrolunan işçi kardeşlerimizle beraber kabarık bir personel yapısıyla da karşılaştık” diyen Genç “Gönül isterdi ki bütün arkadaşlarımızla beraber bu işleri yürütelim. Ancak bu iş biraz personel yapılanmasını da ilgilendiriyordu. Dolayısıyla yasanın da tanıdığı süre içerisinde 213 memur ve işçi arkadaşlarımızı yasal süresi içerisinde diğer kamu kurumlarına da göndermek durumunda kaldık. Ancak bu arkadaşlarımızın hukukunu da ardından takip ettik. Ne yaptık; Sendika başkanımız bize geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımızla toplantı yaptık. Valimizle toplantı yaptık. Şunu söyledik; bu kardeşlerimiz kendilerinden kaynaklanmayan bir sebepten ötürü yer değiştirmek zorunda kaldılar. 30 mart tarihi itibariyle Büyükşehir statüsünden dolayı yer değiştirmek zorunda kaldı. Bu kardeşlerimizin hukukunu düşünmemiz lazım. Herkesin bir kurulu düzeni var, çoluğu çocuğu var, evi barkı var, çocuğunun okulu var. O düzeni bir kararla beraber değiştiriyorsunuz. Farklı bir düzene sokuyorsunuz. O nedenle öncelikle şunu teminat altına aldık. Dedik ki bu kardeşlerimizi zorunluluktan ötürü başka kurumlara göndermek durumunda isek de 1. amacımız şu olsun; bir defa herkesin çalıştığı vilayette bu dağıtımı yapalım. Yine Trabzon'da kalsınlar. 2. olarak da bu çalışma alanını, sağ olsun Vali beye de teşekkür etmek istiyorum. 2 kez Devlet Personel Başkanıyla Ankara'da toplantı yaptık. Bize destek oldular. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Aynı şekilde aynı hassasiyetle bize destek oldular. O toplantıları birlikte gerçekleştirdik. Dedik ki daha evvel, Tekel özelleştirmesinde mesela Tekel'de çalışan bir işçi kardeşimizi çalıştığı iş yerinden aldık, Milli Eğitime gönderdik. Yani başka başka yerlere gittiler. Burada çalışan kardeşlerimizin görev tanımı içerisinde vasfı ne ise o vasfına en uygun kuruma gitmelerini sağlayalım dedik. Sendika başkanımızla toplandığımızda ağırlıklı olarak Karayolları'nı tercih etti arkadaşlarımız. Biz de büyük oranda Karayolları Bölge Müdürlüğü bünyesine gitmeleri için gayret ettik. Büyük oranda da bunu başardık" ifadelerini kullandı.

Trabel'den Orbel'e geçişleri yapılan işçilerin durumu ile ilgili bilgilendirme de yapan başkan Genç, "Bütün imkan ve kabiliyetimiz ne ise Bir Belediye Başkanı olarak ifade ediyorum ki, işçilerimizin lehine bunu kullanacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konu bütün kardeşlerimiz kesinlikle hem Ortahisar Belediyesi adına açıklıkla ifade etmek istiyorum, ve aynı anlayışa, bakış açısına sahip olan değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız adına da aynı şeyi rahatlıkla ifade etmek istiyorum ki, l TL dahi olsa hiçbir işçimizin ne kıdemi ne diğer hakları zayi olmaz" şeklinde konuştu.

BAŞKAN GENÇ'E TEŞEKKÜR

Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sırasında vermiş olduğu desteklerden dolayı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e teşekkür eden Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül, "Beklemiş olduğumuz sonuca ulaşmış bulunuyoruz. Zor bir süreçti. Şöyle ki, 48 TL'den 123 TL'ye kadar yevmiyeleri ve sosyal hakları olan bir toplu iş sözleşmesi ile karşı karşıya idik. Takdir edersiniz ki bunun ortasını bulmak hayli zordu. Ama Ortahisar Belediye Başkanımız sayın Av. Ahmet Metin Genç'e teşekkür etmek istiyorum. Vermiş olduğumuz uğraşta bizlere çok yardımcı oldular ve nihai olarak bu mutlu sona ulaşmış bulunuyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Toplu İş Sözleşmesi, işveren temsilcileri Belediye Başkanı Başkanı Ahmet Metin Genç, Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder, Mali Hizmetler Müdürü Atila Ayyıldız ile işçi temsilcileri Hizmet-İş Sendikası Trabzon Başkanı İhsan Bülbül ve Şube Sekreteri Engin Erbaşaran Teşkilatlanma Sekreteri İsmail Hakkı Kaplan tarafından birlikte imzalandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler