Ortahisar Belediyesi futbola el attı

Ortahisar, 'Yaz Futbol Okulu'nu açtıOrtahisar Belediyesi'nin ‘Yaz Futbol Okulu’nun açılışında konuşan Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç çocukların yaz tatilinde aralarındaki kardeşlik ve arkadaşlık duygularını pekiştirerek tatillerini daha

Ortahisar Belediyesi futbola el attı

Ortahisar, 'Yaz Futbol Okulu'nu açtı

Ortahisar Belediyesi'nin ‘Yaz Futbol Okulu’nun açılışında konuşan Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç çocukların yaz tatilinde aralarındaki kardeşlik ve arkadaşlık duygularını pekiştirerek tatillerini daha iyi değerlendirmelerine yardımcı olduklarını söyledi. Ortahisar Belediyesi'nin 8-12 yaş arası çocuklara yönelik olarak düzenlediği 'Yaz Futbol Okulu'nun açılışı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda(ASKF) gerçekleştirildi. Okulun açılışına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, ASKF Başkan Yardımcısı Zeki Kurt, Trabzon Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Nurettin Balaban, antrenörler, veliler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

AMAÇ SAĞLIKLI NESİLLER

Bu tür aktivitelerle çocukların spor yapma imkânlarının ortaya çıktığına vurgu yapan Başkan Genç böylece bedenen ve ruhen de daha sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sunduklarına vurgu yaparak, “Ortahisar Belediyesi olarak çocuklarımızın yoğun bir eğitimi tamamlamasına müteakip yaz tatilinde hem dinlendirerek hem de sporla tatillerini değerlendirmeleri amacıyla Ortahisar Belediyesi Yaz Futbol Okulu’nu hep beraber açıyoruz. Amacımız çocuklarımızın bu tür sportif faaliyetlerle eğitimlerine hem de fiziksel gelişimlerine katkı sunmaktır. Çok iyi biliyoruz ki futbol şehri olan Trabzonumuz’da gerek amatör futbolumuzun gelişmesi adına gerekse futbolun geçmiş dönemlerde olduğu gibi altyapıdan yetişmesine katkı sunmak amacıyla bu etkinliklerimizin bir anlam ifade ettiğinin bilincindeyiz. İnşallah hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çocuklarımız burada güzel zaman geçirecekler hem de futbol oynamanın yanı sıra kardeşlik ve arkadaşlık duygularını pekiştirecekler. İştirak eden bütün yavrularımızı tebrik ediyorum. Bize ve yavrularımıza bu mekanların sağlanmasında ASKF İl Temsilciliği’ne ve sporla ilgili olan bütün kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasında gençlerimizi spora yönlendirmek ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla oluşturduğumuz bu tesislerde sizleri ağırlamaktan son derece mutluyuz diyen ASKF Başkan Yardımcısı Zeki Kurt, “Özellikle sporun bu yaşlarda başlayıp geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla yapılan bu etkinlik ayrı bir önem taşıyor. Belediyemizin bu anlamda geçmişten günümüze yapmış olduğu spora katkıları bildiğimizden dolayı bir kez daha kendilerine bu organizasyonu gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

‘Böyle bir organizasyonun yapılması futbol kenti olan Trabzon ve Trabzonspor adına artı bir şeydir’ diyen Trabzon Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Nurettin Balaban sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortahisar Belediyesi’nin spora olan desteğini daha önce gerçekleştirdiği bu tür organizasyonlarla biliyoruz. Bundan sonra da bu tür organizasyonlara destek olacaklarından kuşku duymuyorum ve bu çalışmalarından dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.”

ÇOCUKLARIMIZI SPORA KAZANDIRIYORUZ

Konuşmasında anne ve babaların en önemli isteğinin çocukların zihinsel ve fiziksel olarak sağlıklı bir şekilde yetişmesini sağlamak olduğuna vurgu yapan AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş bu tür organizasyonlarla bunu sağladığını ifade ederek, “Anne ve babaların bütün isteği sağlıklı bir şekilde çocuklarını hayata hazırlayabilmektir. Bu sadece okullarda olmuyor. Bu tür aktivitelerle çocuklar sağlıklı bir şekilde hayata kazandırılmış oluyor. Sağlık denince bedenen ve ruhen sağlıklı olmak anlaşılıyor. Sporla çocuklarımızı bedenen ve ruhen hayata hazırlayıp ülkesine ve vatanına hayırlı evlatlar olarak sağlıklı bir şekilde hizmet edebilmesini temin etmeliyiz.  Bundan dolayı Ortahisar Belediyemize ve bütün yetkililere teşekkür ediyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

‘Haydi Çocuklar Futbola’ sloganı adı altında düzenlenen etkinlik 25 Temmuz'a kadar sürecek.  Yaz Futbol Okulu'na bugüne kadar 40'ın üzerinde öğrenci kayıt yaptırdı. Açılış etkinliğinde Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç tarafından çocuklara takım formaları hediye edildi. Okula katılan çocuklar 4 antrenör eşliğinde okul süresi boyunca çalışmalarını sürdürecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler