Orhan: Lojistik merkeze ihtiyaç var

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Başkanı Yalçın Orhan, Trabzon'da lojistik merkeze şiddetle ihtiyaç olduğunu bildirdi.Orhan, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Lojistik Merkezi'nin kurulmasının elzem olduğunu belirterek, Doğu Karadeniz Kalkı

Orhan: Lojistik merkeze ihtiyaç var

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Başkanı Yalçın Orhan, Trabzon'da lojistik merkeze şiddetle ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Orhan, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Lojistik Merkezi'nin kurulmasının elzem olduğunu belirterek, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) lojistik merkezin kurulması için sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirtti.

Trabzon ekonomisinin geliştirilmesine katkı için çalıştıklarını, fikir ürettiklerini, gerektiğinde ellerini taşın altına koyduklarını vurgulayan Orhan, şöyle devam etti: "Türkiye'nin 2023 yılı için 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin 10 milyar dolarlık bölümünün Trabzon üzerinden yapılması öngörülmektedir. Bunun gerçekleşmesi için, Trabzon Lojistik Merkezi'nin kurulması şarttır. DOKA, Trabzon Lojistik Merkezi'nin paydaşı olabilecek kamu, özel ve sivil sektör temsilcilerini acil toplantıya çağrılmalıdır"

Merkezin gerçekleşmesinin katılım öncesi mali destek fonu ile finanse edilebileceğini, bu durumun değerlendirilmesi gereken büyük bir fırsat yarattığını ifade eden Orhan, Trabzon Lojistik Merkezi'nin kurulmasının, şehrin tarihi misyonuna tekrar kavuşması için de önemli bir fırsat yaratacağını belirtti.

Orhan, şunları kaydetti: "Almanya'da 33, İtalya'da 22, İspanya'da 17 lojistik merkez var. Türkiye ise bu konuda henüz ilk adımları atıyor. Trabzon'un, ülkemizin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı verebilmesi için meydana gelecek mal hareketini yönetebilmesi gerekmektedir. Bunun için depolar, antrepolar, gümrükleme, paketleme gibi hizmetlerin üretilebilmesi demek olan lojistik merkeze şiddetle ihtiyacımız var. Gerçekleştirilecek lojistik merkez İran transiti için de Trabzon'u cazip ve önemli yapacaktır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel