Organları yeni sahiplerine gitti...

 Rize’de Yusuf Kar isimli 55 yaşındaki hastadan alınan organlar üç kişiye nakledilmek üzere Rize’den gönderildi.Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçirdiği beyin kanaması rahatsızlığı sonucu tedavi altına alınan Yusuf

Organları yeni sahiplerine gitti...

 Rize’de Yusuf Kar isimli 55 yaşındaki hastadan alınan organlar üç kişiye nakledilmek üzere Rize’den gönderildi.
Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçirdiği beyin kanaması rahatsızlığı sonucu tedavi altına alınan Yusuf Kar (55) isimli hastanın bugün sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin de rızası ile Kar’ın organları organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere bağışlandı. Kar’ın bir böbreği Erzurum’a, diğer böbreği ve karaciğeri ise İstanbul’a gönderildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, “Beyin ölümünün ardından hastamızın ailesi ikna edilerek organ bağışına razı edildiler. Organları zaman kaybetmeden Erzurum ve İstanbul’a gönderdik. Aileye çok teşekkür ediyorum. Rabbim onlardan razı olsun. Diğer vatandaşlarımızı da organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel