Organları iki kişiye hayat verecek!

     Geçirdiği beyin kanaması sonucu 3 gün önce Giresun'dan Ordu'da özel bir hastaneye kaldırılan iki çocuk annesi Akpınar'ın, dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların organlarını bağışlaması konusunda görüştükleri Vesile Akpınar'ın eşi Halil İbrahim

Organları iki kişiye hayat verecek!


     Geçirdiği beyin kanaması sonucu 3 gün önce Giresun'dan Ordu'da özel bir hastaneye kaldırılan iki çocuk annesi Akpınar'ın, dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların organlarını bağışlaması konusunda görüştükleri Vesile Akpınar'ın eşi Halil İbrahim Akpınar, çocuklarıyla da konuşarak, talebi kabul etti.
     Bunun üzerine Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden gelen uzman ekip, Akpınar'ın iki böbreğini operasyonla alarak Erzurum'a götürdü.
     Halil İbrahim Akpınar, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından doktorların kendisiyle organ bağışı konusunda görüştüklerini ifade ederek, "Bize organ bağışında bulunup bulunmayacağımızı sordular. Çocuklarımla organları bağışlama kararı verdik. Eğer iki kişiye can, sağlık verebiliyorsak ne mutlu bize. Organ bağışının herkes tarafından yapılmasını tavsiye ediyorum" dedi.
     Hastanenin Organ Nakli ve Bağış Koordinatörü Mithat Yağlı ise Vesile Akpınar'ın beyin kanaması sonucu yoğun bakımda yattığını, daha sonra beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek, "Vesile hanımın eşi ve çocukları çok duyarlı davranış sergiledi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Vesile hanıma Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler