Organları başkalarına umut olacak

Ordu'da kalp krizi sonucu tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 48 yaşındaki İhsan Kuzu'nun bağışlanan karaciğeri, iki böbreği ve korneaları dört hastaya nakledilecek.Ulubey ilçesi, Ören Köyündeki evinde geçirdiği kalp krizi sonrası Ordu Üniver

Organları başkalarına umut olacak

Ordu'da kalp krizi sonucu tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 48 yaşındaki İhsan Kuzu'nun bağışlanan karaciğeri, iki böbreği ve korneaları dört hastaya nakledilecek.

Ulubey ilçesi, Ören Köyündeki evinde geçirdiği kalp krizi sonrası Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan İhsan Kuzu, beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların, Kuzu'nun organlarının bağışlanması konusunda görüştükleri ailesi, talebi kabul etti. Bunun üzerine Erzurum ve İstanbul'dan gelen uzman ekipler, Kuzu'nun karaciğeri, iki böbreği ve kornealarını operasyonla alarak organları dört hastaya nakledilmek üzere Erzurum ve İstanbul'a götürdü.

İhsan Kuzu'nun oğlu Hayrullah Kuzu, gazetecilere yaptığı açıklamada, organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Organ bağışında bulunmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Kuzu, "Ben bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyorum. Kendi annemiz, babamız olabllir, herkesin başına gelebilecek bir şey. Onun için organ bağışının çok önemli olduğunun bilincinde olmalıyız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel