Ordu'nun çilek deposu

Ordu’nun Perşembe ilçesinde fındığa alternatif olarak yetiştirilen çilek üretimi her geçen yıl artıyor.Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü istatistiklerine göre, Perşembe ilçesi, il genelinde çilek üretiminin merkezi oldu. İstatistiklere göre, Ordu

Ordu'nun çilek deposu

Ordu’nun Perşembe ilçesinde fındığa alternatif olarak yetiştirilen çilek üretimi her geçen yıl artıyor.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü istatistiklerine göre, Perşembe ilçesi, il genelinde çilek üretiminin merkezi oldu. İstatistiklere göre, Ordu il genelinde 11 dönüm çilek üretim alanı bulunurken bunun 10 dönümü Perşembe ilçesinde bulunuyor.

Perşembe ilçeinde her yıl yaklaşık 20 ton çilek üretimi gerçekleştirildiğini belirten İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Hayati Çandır, ilçenin İstanbul Boğazı, Boğazcık, Ortatepe, Anaç, Tarlacık ve Şenyurt köylerinde yoğun şekilde çilek üretimi yapıldığını belirtti.

Perşembe çileğinin oldukça kaliteli olduğunu belirten Çandır, “Perşembe çileğinin aroması yoğun, kimyasal kullanımı düşüktür. İlçenin doğal coğrafi şartlarından dolayı çilek üretimi oldukça ekolojik bir ortamda gerçekleşiyor. Üretimin yüksek rakımlı köylerde olması meyvenin soğuklanma ihtiyacını tam olarak karşılıyor ve bu da kaliteyi olumlu yönde etkiliyor” dedi.

20140516aw092055_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel