Ordulular saihl yolunu kapattı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde, kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi Şeyma Beşik’in arkadaşları ve yakınları kazanın meydana geldiği yolu bir süre ulaşıma kapattı.Hayatını kaybeden ve dün toprağa verilen lise Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesi

Ordulular saihl yolunu kapattı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde, kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi Şeyma Beşik’in arkadaşları ve yakınları kazanın meydana geldiği yolu bir süre ulaşıma kapattı.

Hayatını kaybeden ve dün toprağa verilen lise Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Şeyma Beşik'in arkadaşları ve yakınları saat 18:00’de kazanın meydana geldiği Dolunay Kavşağı'na gelerek basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını yapan Şeyma Beşik'in sınıf arkadaşı Emre Cihad Özgen, Şeyma'nın ölümünü nedeniyle üzüntülü olduklarını belirterek, "Gönül isterdi ki Şeyma da burada olsaydı ve iyileştiğini kutlasaydık. Lakin ölüm kavşağı olarak adlandırdığımız bu yer, bir kardeşimizi daha aramızdan aldı. Halk olarak birkaç şeyi yetkililere sormak istiyoruz; burada tedbir alınması için daha kaç canın gitmesi lazım?" dedi.

Basın açıklamasından sonra temsili olarak bir öğrenci kefen giyerek üzerini kırmızı boyadıktan sonra yere yattı. Şeyma’nın kuzeni olduğu öğrenilen bir vatandaş da arabasıyla kavşağı dönüşe kapattı.

Daha sonra genç kızın arkadaşları ve yakınları Karadeniz Sahil yolunu 5 dakika boyunca ulaşıma kapattı. Yolda kilometrelerce araç kuyrukları meydana gelirken bir ambulansın yol istemesi üzerine vatandaşlar yolu ulaşıma açarak kavşağa 300 metre uzakta bulunan üst geçitten geçerek Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca'da kazanın olduğu yere gelerek bir konuşma yaptı. Atmaca, "Bu kavşak da sürekli olarak kaza meydana gelmektedir. Acınızı paylaştığım için ve bu sorunun çözüme kavuşturulması adına sizlere destek vermek için buraya geldim. Daha 17 yaşında olan genç bir kızımı 3 gün önce bu kavşakta kaybettik. Karayollarına defalarca yazı yazdık ama Karayolları, Ünye’den geliş yönü virajlı ve eğimli olduğu için kavşağa trafik ışığı koymak istemedi. Buna çözüm olarak kavşağa 300 metre uzağa üst geçit yapıldı ama vatandaşlar burası uzak olduğu için bu geçidi kullanmıyor" dedi.

9 Haziran'da Mehmet Soytürk (41) idaresindeki 34 DB 9463 plakalı kamyonet, önceki gün Dolunay kavşağında yolun karşısına geçmeye çalışan Şeyma Beşik ve Emine Özgen'e (17) çarpmış, ağır yaralanan Beşik, kaldırıldığı özel hastanede kurtarılamamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel