Ordulu kivi hasadına başladı

Fındığın yanında Karadenizli üreticilerin önemli geçim kaynakları arasında yer alan kivinin hasadına Ordu'da başlandı. Fındık diyarı Ordu'da her geçen yıl üretimi yaygınlaşan kivi, çiftçilere önemli gelir sağlıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğün

Ordulu kivi hasadına başladı
Fındığın yanında Karadenizli üreticilerin önemli geçim kaynakları arasında yer alan kivinin hasadına Ordu'da başlandı.
 
Fındık diyarı Ordu'da her geçen yıl üretimi yaygınlaşan kivi, çiftçilere önemli gelir sağlıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün açıkladığı tarihte hasada başlayan üreticiler, ilk gün tonlarca kivi topladı.
 
Merkeze bağlı Sağırlı köyünde 15 yıldır kivi üreten Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasada başladığını, ilk gün bir tona yakın ürün topladıklarını söyledi.
 
Yaklaşık 15 dönümlük arazisinde 20 tona yakın kivi ürettiğini belirten Uzunlar, "Kivileri işçilerle topluyoruz. Ürünleri plastik kasalara doldurarak satışa hazır hale getiriyoruz. Kivi, fındığa oranla daha çok kazandırıyor. Bu nedenle arazisi müsait çiftçilerimize de kivi üretmelerini öneriyorum" diye konuştu.
 
Yaklaşık 10 gün boyunca havaların güzel gitmesiyle hasadı tamamlamayı ümit eden Uzunlar, mahsulü daha önce açıklanan fiyatlardan satacağını kaydetti.
 
Uzunlar, bu sezon don nedeniyle kentte 500 tonun üzerinde rekolte beklendiğini sözlerine ekledi. 
 
Kivi hasadında çalışan işçilerden Ayten Şimşek de fındıktan sonra kividen gelir elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. 
 
Çiğdem Uzunsoy da kivi toplamanın fındığa oranla daha zevkli olduğunu dile getirerek, "Kivi toplamayı daha çok seviyorum. O nedenle kivi hasadını her yıl sabırsızlıkla bekliyorum" dedi. 
 
Turan Kurt da günde onlarca kasa kivi topladıklarını, yevmiyelerinin 50 ile 100 lira arasında değiştiğini vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel