Ordulu kardeşler Irak'ta tutuklandı!

Ordu’nun Kumru ilçesinden inşaatta çalışmak için gittikleri Irak’ta çalışma izinleri olmadığı gerekçesiyle tutuklanan 3 kardeşin aileleri, yetkililerden yardım bekliyor.Ordu’nun Kumru ilçesinde bir inşaat firması tarafından Irak’a inşaatlarda çalışmak içi

Ordulu kardeşler Irak'ta tutuklandı!

Ordu’nun Kumru ilçesinden inşaatta çalışmak için gittikleri Irak’ta çalışma izinleri olmadığı gerekçesiyle tutuklanan 3 kardeşin aileleri, yetkililerden yardım bekliyor.


Ordu’nun Kumru ilçesinde bir inşaat firması tarafından Irak’a inşaatlarda çalışmak için götürülen Zülkarneyn (30), Hüseyin (28) ve Lokman (27) Orta kardeşlerin Irak’ın Tirkit bölgesinde polis tarafından gözaltına alındığı iddia edilirken, evli 3 kardeşin eşleri ise yetkililerden yardım bekliyor. Ordu Valisi Orhan Düzgün’ü ziyaret eden Orta ailesi ve Zülkarneyn Orta’nın eşi Aynur Orta, Lokman Orta’nın eşi Mevlüde Orta ve Hüseyin Orta’nın eşi Emine Orta, “Eşlerimizi istiyoruz” diyerek gözyaşı döktü.
Aynur Orta, valilikte bulunan Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan’a, ”Kaymakam bey yalvarıyorum artık. Çocuklarım perişan, biz mahvolduk. Siz de sesinizi duyurun, yalvarıyorum size” dedi.
Eşiyle telefonda görüştüğünde eşinin, “Biz ölümü bekliyoruz” dediğini belirten Aynur Orta, “Eşim ve kardeşleri 1 Eylül 2012’de çalışmaya gittiler. Ocak ayının 22’sinde aradılar. ‘Biz tutuklandık. Irak polisi bizi tutukladı’ diye haber verdiler. Ondan sonra ‘şirketin ilgilenmediğini, şirketten kimsenin gitmediğini’ söylediler. Bazı yerlere başvurmamızı istediler. Kimse sesimizi duymadı. Ben artık eşimi istiyorum. Çocuklarım her gün ağlıyor, ben artık eşimi istiyorum. Benim eşimi kurtarsınlar. Bu sabah aradılar. Çıkamayacaklarını söylediler. ‘Bizden ümidi kesin, biz ölümü bekliyoruz’ diyorlar” diye konuştu.
Mevlüde Orta ise, “Üç kardeş çalışmaya gitti. Sonra geri dönüşte istihbarat polisi tutukluyor. Bir aydır oradalar. Bugün aradılar, ‘Bizi çıkartın’ diyorlar” ifadelerini kullandı.
Emine Orta da, “Üç kardeş bize ekmek parası kazandırmak için gittiler. İzine gelirken yakalandılar. Artık yetkili herkese sesleniyorum. Yardımcı olsunlar bizlere, orada oturumu olmadığı için tutuklandıklarını söylediler” diye konuştu.
Şirket yetkililerinin bahaneler uydurduklarını söyleyen çaresiz eşler, “Bugün yarın çıkacak diyorlar. Hep ‘yarın yarın ‘diyorlar. Dün konuştuk. ‘Bugün kesin’ dediler. Bizi kandırıyorlar. Eşlerimizle konuştuk. Onların da durumları çok kötü. ‘Çıkartın bizi’ diyorlar. Hayatlarından endişeleniyorum artık” şeklinde konuştular.

“ÖLÜMÜZÜ MÜ ALACAKSINIZ?”
Gözü yaşlı anne Arife Orta, çocukları ile sabah görüştüğünü söyleyerek, “Çocuklarım çalışmaya gitti. Ben çocuklarımı istiyorum. 3 tane gelinim, 6 tane torunum kaldı. Çocuklar babalarını istiyor. Bu sabah görüştüm. ‘Bizi kurtarın, ölümüzü mü alacaksınız, hiç mi kaymakamımız yok, devletimiz yok mu?’ dediler. Ben de yetkilileri ararız gideriz dedim” ifadelerini kullandı.
Vali Orhan Düzgün, gecenin geç saatlerinde makamında kabul ettiği aileyi dinleyerek, gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel