Ordulu kadının organları 4 kişiye umut oldu

Ordu’da beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki Semra Demireğen’in bağışlanan organları 4 kişiye umut oldu. Ordu’nun Gölköy İlçesi Ahmetli köyünde ikamet eden 26 yaşındaki 2 çocuk annesi Semra Demireğen, 2 yıl önce baş ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurdu.

Ordulu kadının organları 4 kişiye umut oldu
Ordu’da beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki Semra Demireğen’in bağışlanan organları 4 kişiye umut oldu. 
Ordu’nun Gölköy İlçesi Ahmetli köyünde ikamet eden 26 yaşındaki 2 çocuk annesi Semra Demireğen, 2 yıl önce baş ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurdu. Hastanede yapılan araştırmaların ardından genç kadının beyninde tümör olduğu tespit edildi. 2 yıldır tedavi gören Demireğen, ağrılar şiddetini artırınca 2 ay önce Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Semra Demireğen’in beyin ölümü gerçekleşti.
 
VASİYETİ GERÇEKLEŞTİ
Evlenmeden önce ağabeylerine ve evlendikten sonrada eşine organlarının bağışlanması vasiyetinde bulunan Demireğen’in beyin ölümü gerçekleştikten sonra, ailesi tarafından bu vasiyeti yerine getirildi. Demireğen’in aile tarafından kalbi, böbrekleri ve karaciğeri bağışlandı. Genç kadının kalbi, Ankara’da tedavi gören bir hastaya, böbrekleri ve karaciğeri ise Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde tedavi gören hastalara nakledilmek üzere alındı.
 
KALP İÇİN ZAMANLA YARIŞILDI
Semra Demireğen’den alınan Kalp, karayolu ile Samsun Çarşamba Havaalanı'na, oradan da jet uçak ile Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Diğer organlar ise kara yolu ile Erzurum’a götürüldü.
 
EN ZOR KONUŞMAYI EŞİ YAPTI
Semra Demireğen’in 6 yıl önce evlendiği inşaat işçisi olan eşi 36 yaşındaki Ergin Demireğen, konuşmakta güçlük çekti. “Biz 14 aydır çaresizliği yaşıyoruz”diyen acılı eş Demireğen, “Gerçekten çok zor. Biz 14 aydır çaresizliği yaşıyoruz. Bunu her dakika hissediyoruz. İstedik ki başka insanlarda mutlu olsun. En azından onlara bir çare olsun. Onu düşünerek eşiminde kendi isteği doğrultusunda buna karar verdik. Allah herkese şifa versin.Çaresizliği yaşamak gerçekten zor. 14 aydır kendisi hastaydı ve ilk günden beri bu süreci biliyorduk. Eşim hastalıktan öncede organ bağışını söylüyordu. Nasipmiş, Allah ona organ bağışı yapmayı nasip etti. Herkese de nasip olmuyor” dedi.
 
DR. YÜCESAN: “CESURCA BİR KARAR”
Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Dr. Selçuk Yücesan, “Beyin tümörü sebebiyle tedavi görmekte olan hastamız Semra Demireğen beyin ölümü gerçekleştiğinden dolayı ailesi ile yapmış olduğumuz görüşmede, hastamızın sağlığında da bu yöndeki beyanları dolayısıyla cesurca vermiş oldukları kararla organ bağışında bulundular. Hastamızın sağlığındaki beyanına hareketle organ bağışı için gerekli işlemleri başlattık. Hastamızın kalbi Ankara’da Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bir hastaya, iki böbreği ve karaciğer’i ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde üç farklı hastaya olmak üzere toplam 4 hastaya hayat verecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler