Ordulu kadın 4 kişiye hayat verecek

Evinde geçirdiği beyin kanaması sonrası Medical Park Ordu Hastanesine kaldırılan Emine Çelebi'nin beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar, Emine Çelebi'nin organlarının bağışlanması için eşi Cevdet Çelebi ve çocuklarıyla görüştü. Ailenin talebi kabul etmesi üz

Ordulu kadın 4 kişiye hayat verecek
Evinde geçirdiği beyin kanaması sonrası Medical Park Ordu Hastanesine kaldırılan Emine Çelebi'nin beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar, Emine Çelebi'nin organlarının bağışlanması için eşi Cevdet Çelebi ve çocuklarıyla görüştü.
 
Ailenin talebi kabul etmesi üzerine Samsun ve Erzurum'dan gelen uzman ekipler, Çelebi'nin iki böbreğini, karaciğerini ve korneasını operasyonla alarak organları 4 hastaya nakledilmek üzere Samsun ve Erzurum'a götürdü.
 
EŞİNİN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİ
 
Cevdet Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşini ansızın kaybettikleri için üzgün olduklarını ancak 4 kişiye hayat verecekleri için mutluluk duyduklarını söyledi.
Organ bağışının eşinin vasiyeti olduğunu anlatan Çelebi, şunları kaydetti:
 
"İki gün önce eşim evde aniden rahatsızlanarak tedavi altına alındı. Doktorlarımızın tüm çabalarına rağmen eşimin beyin ölümünün gerçekleştiği anlaşıldı. Bunun üzerine çocuklarımla organ bağışı yapmaya karar verdik. Bir organ bir hayat demekti bizim için. Zaten rahmetli eşimle konuşurken, 'ölürsem organlarımı bağışla' demişti. Bugün eşimin vasiyetini yerine getirdiğim için çok mutluyum. İnşallah eşimden alınan organlar başkalarına hayat verir. Ölümün en faydalısı öldükten sonra da başkalarına faydalı olabilmektir. Biz elimizden geleni yaptık. Bizim için bir kişinin duası yeter."
Çelebi, kendisinin de organlarını bağışladığını sözlerine ekledi.
 
Hastanenin Organ Nakli ve Bağış Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı ise Çelebi ailesi ile aynı apartmanda komşu olduklarını belirterek, organ bağışından dolayı aileye teşekkür etti.
Ailenin tüm organları bağışladığını ancak kalp ve akciğer için Türkiye'de doku uygunsuzluğundan dolayı bağışın gerçekleşmediğini anlatan Yağlı, Çelebi ailesine başsağlığı diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler