Ordulu genç linç mi edildi!

Ümraniye'de ayrıldığı sevgilisinin barışma isteği üzerine buluşmaya giden Engin Özdemir'in (25), eski sevgilisinin yakınları tarafından adeta linç edilerek öldürüldüğü iddia edildi. Sopalar ve demir çubuklarla dövülen, kaçmaya çalışırken aldığı bıçak yara

Ordulu genç linç mi edildi!

Ümraniye'de ayrıldığı sevgilisinin barışma isteği üzerine buluşmaya giden Engin Özdemir'in (25), eski sevgilisinin yakınları tarafından adeta linç edilerek öldürüldüğü iddia edildi. Sopalar ve demir çubuklarla dövülen, kaçmaya çalışırken aldığı bıçak yarasıyla ağır yaralanan genç kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İddiaya göre olay şöyle gelişti; inşaat kalfası olarak çalışan Engin Özdemir (25), iki yıl önce kız kardeşi ile aynı üniversitede okuyan Ayşegül Ceylan (23) ile tanıştı. Kısa sürede birbirini seven gençler kendi aralarında yüzük takarak evlilik planları yapmaya başladı. Ancak yaklaşık 2 ay kadar önce Özdemir ve Ceylan ayrılmaya karar verdi. Geçtiğimiz pazar günü Ceylan, gün boyu Özdemir'i arayarak barışmak için buluşup konuşmak istediğini söyledi. İşi nedeniyle ancak akşama doğru buluşmaya gitmeye karar
veren Özdemir, yakınlarını arayarak durumu anlattı ve kendisini uzaktan takip etmelerini istedi.
 Saat 17.00 sıralarında Ümraniye Dudullu'da bulunan bir alışveriş merkezinin otoparkına gelen Engin Özdemir, Ayşegül Ceylan ile buluşmayı beklerken birden yaklaşık 15 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Yumruk darbelerinin ardından sopalarla dövülmeye başlayan Özdemir, can havliyle kaçmaya çalıştı. Kaçmaya çalışırken aldığı bıçak darbeleriyle yere yığılan gence çevredekiler yardım etmeye çalışınca, Özdemir'i darp eden şahıslar arabalarıyla olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşlar tarafından olay
yerine çağırılan ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan talihsiz genç tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Özdemir'in vücudunun çeşitli yerlerindeki bıçak yaralarının yanı sıra, başına da ağır darbeler aldığı, ancak kesin ölüm nedeninin Adli Tıp incelemesinden sonra ortaya çıkacağı öğrenildi.
 Öte yandan olayla ilgili olarak gözaltına alınan Ayşegül Ceylan'ın babası Mustafa Ceylan ve erkek kardeşi Cafer Ceylan, tutuklanarak Maltepe Cezaevine, askerden izinli geldiği öğrenilen diğer erkek kardeş Serkan Ceylan ise Kasımpaşa Askeri Cezaevi'ne gönderildi. Mustafa Özdemir'in, polise verdiği ifadesinde bıçağı kendisinin kullandığını belirterek "Engin Özdemir, söz bozulduğu halde sürekli kızımı arayarak rahatsız ediyordu. Taktığı altınları ve harcadığı paraları geri istiyordu. Olay günü de buluşmaya
gittik. Onların da kalabalık geldiğini görünce tartışma büyüdü" dediği öğrenildi.
 Engin Özdemir'in babası Salih Özdemir, oğlunun 2 yıldır evlenmek maksadıyla Ayşegül Ceylan ile görüştüğünü belirterek, "Meğerse bunların amacı Engin'den para çekmekmiş. 2 yıl sonunda kızın ailesi bu işin olmayacağını söyledi. Araya da başka bir genç koydular. Benim oğlumu öldürmeye kalkıştılar ve de öldürdüler. Bunlar çete kurmuşlar, örgüt oluşturmuşlar. Kıza çağırttırdılar, pusuya düşürdüler ve öldürdüler" şeklinde konuştu.
 Olay günü kardeşinin kendisini arayarak takip etmesini istediği ağabey Abdurrahim Özdemir ise gençlerin kendi aralarında yüzük taktığını ancak bir süre sonra Ayşegül Ceylan'ın başka birisiyle görüşmeye başladığını ve Engin Özdemir'in de bunun öğrenince ayrıldıklarını belirtti. Olay günü Ayşegül Ceylan'ın kardeşini barışmak için çağırdığını belirterek "Kardeşim önden gidiyordu. Biz ise arkadan geliyorduk. Yaklaşık 15 kişi hepsi ona saldırdılar. Önce kardeşime silah çektiler. Onun için yanına yaklaşamadık.
Ellerinde sopalar, büyük bıçaklar vardı. Hepsi birden kardeşime saldırınca kardeşim kaçmaya başladı. En sonunda yere yığıldı. Bizde koştuk ama yetişemedik" dedi.
 Olay sonrasında sadece 3 kişinin tutuklandığını ifade eden Abdurrahim Özdemir, olaya karışan diğer kişilerinde yakalanıp cezalarını çekmelerini istediklerini belirtti.
 Öte yandan Engin Özdemir'in cenazesi memleketi Ordu'da toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler