Ordulu çocuk 40 günlük savaşı kazandı!

 Fatsa ilçesinde bisiklet sürerken tırın çarpması sonucu ağır yaralanan ve yoğun bakıma alınan çocuk, 40 günlük yaşam savaşını kazandı.Ramazan ayının ilk gününde Cumhuriyet Meydanı kavşağında meydana gelen kazada, bisikletiyle birlikte karşıdan karşıya ge

Ordulu çocuk 40 günlük savaşı kazandı!

 Fatsa ilçesinde bisiklet sürerken tırın çarpması sonucu ağır yaralanan ve yoğun bakıma alınan çocuk, 40 günlük yaşam savaşını kazandı.

Ramazan ayının ilk gününde Cumhuriyet Meydanı kavşağında meydana gelen kazada, bisikletiyle birlikte karşıdan karşıya geçmek isteyen 13 yaşındaki İbrahim Topçuoğlu’na, Ordu istikametinden Samsun istikametine giden Aydın Kaya (41) idaresindeki 61 K 14326 plakalı tır çarpmış, 20 metre sürüklenen çocuk ağır yaralanmış ve ilçedeki özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde gözetim altına alınmıştı.

Kırk gün sonra hayata yeniden "merhaba" diyen İbrahim Topçuoğlu,  yaptığı açıklamada, sağlığının gayet iyi olduğunu ve sevenlerinin kendisini merak etmemesini söyledi.

Kaza anını hatırlamadığını söyleyen Topçuoğlu, “Kendimi şu anda gece yatıp sabah kalkmış gibi hissediyorum ama ben 40 günden beri yoğun bakımda yaşamaya çalışıyormuşum. Kaza anını hatırlamıyorum ama annemden bir lira alıp o parayla bisiklet kiraladığımı hatırlıyorum. Bir de bisikletin freni yoktu ve bisikleti ayağımla durdurmaya çalışıyordum" dedi.

Baba Zeki Topçuoğlu ise 40 gün boyunca çocuklarından gelecek iyi bir haberi beklediklerini belirterek, “Annesi ve ben 40 gün boyunca hastanede yattık ve burada sabahladık. 40 gün boyunca çocuğumdan gelecek iyi haberi bekledik. Çocuğum bugün sabah saatlerinde kendine geldi ve doktor çocuğumu normal servise aldı. Artık oğluma doya doya sarılıp onu tekrar öpebiliyorum. Hem sağlık çalışanları hem de çocuğa çarpan tır sürücüsü gerek maddi gerekse manevi yardımlarını esirgemediler, hepsinden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Topçuoğlu’nun yüzde 20 oranında yürüme kaybı yaşayacağını söyleyen Op. Dr. İsmail Karataş, “Hasta bize geldiğinde ağır bir travma yaşıyordu ve buna bağlı nöbetleri vardı. Hastada ciddi anlamda kırıklar ve doku zedelenmeleri mevcuttu. Hastanın gerekli tedavilerini ve gözlemlerini yoğun bakım servisinde sürdürdük. Hasta 40 gün sonra hayata gözlerini tekrardan açtı. Hastada şu anda yüzde 20 oranında yürüme kaybı var. Fizik tedavi ile bu kaybın ortadan kalkacağını düşünüyoruz” diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel