Ordu'daki fabrika geçici cami oldu

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 144 yıllık tarihi caminin restorasyona girmesi nedeniyle cuma namazları 10 yıldır çalışmayan eski bir hamsi fabrikasında kılınmaya başladı.Bir dönem hamsi tuzlanan fabrikada şimdi cemaatin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla cuma

Ordu'daki fabrika geçici cami oldu

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 144 yıllık tarihi caminin restorasyona girmesi nedeniyle cuma namazları 10 yıldır çalışmayan eski bir hamsi fabrikasında kılınmaya başladı.
Bir dönem hamsi tuzlanan fabrikada şimdi cemaatin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla cuma namazı kılınıyor. Tarihi caminin restorasyona girmesinden sonra içerisindeki halılar ve hutbe okunacak bölüm 500 metre ilerideki boş fabrikaya taşındı ve cemaat geçici olarak cuma namazlarını şimdi burada kılıyor.

Kuruluşundan beri fabrikada çalışan ve kapandıktan sonra da bırakmayan bekçi olarak işine devam eden Mehmet Canlı, “Burası balık unu fabrikası ve hamsi tuzlama fabrikası olarak faaliyet gösteriyordu. 2004 yılında iflas nedeniyle başka şirketlere el değiştirdi. Bu fabrika 1987’den 2004 yılına kadar çalıştı ondan sonra da bazı nedenlerden dolayı kapanmak zorunda kaldı. 8 bin 300 metrekare toplam alanı 5 bin 200 metre de kapalı alanı var. İçerisinde bölüm bölüm soğuk hava depoları var, yani şu anda her an aktif duruma gelebilecek durumda. Yenipazar Gölbaşı Cami’nin restorasyonu nedeniyle bana geldiler, burada cuma namazı kılabilir miyiz şeklinde müracaatta bulundular. Ben de müftülük yer bulamazsa yardımcı olabileceğimi söyledi ve fabrikanın içerisinden bir yer gösterdim. Daha sonra geldiler baktılar, uygun gördüler ve cuma namazını kıldık. Burası yatırımcılar için müsait bir yer. Buraya tekrar çalıştırmak isteyen yatırımcılara kapımız her zaman açık. Yatırımcının çok fazla bir masraf etmesine gerek yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler