Ordu'da tehlikeli 'Gezi' gerginliği

Ordu'da, Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla bir grup genç tarafından sahile kurulan çadır kampına bıçaklarla gelen ve eylemcilerle tartışan 5 kişi polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. İstanbul'daki Gezi Parkı eylemlerine destek veren

Ordu'da tehlikeli 'Gezi' gerginliği
Ordu'da, Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla bir grup genç tarafından sahile kurulan çadır kampına bıçaklarla gelen ve eylemcilerle tartışan 5 kişi polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
 
İstanbul'daki Gezi Parkı eylemlerine destek veren bir grup genç, Atatürk Parkı İlk Adım Anıtı önünde iki gün önce çadır kampı kurdu. 16 çadırla eyleme katılan yaklaşık 25 kişi bu akşam da eylemlerini sürdürürken bir grup genç ekmek bıçaklarıyla çadırların bulunduğu alana geldi. Eylemcilerle tartışarak Atatürk Posterli Türk Bayrağı'nı alan gençler olay yerinde polisin hızlı müdahalesiyle gözaltına alındı. Gençlerin parka attığı iddia edilen 2 ekmek bıçağına ise polis tarafından el konuldu. 5 kişi üstleri arandıktan sonra daha sonra polis merkezine götürüldü.
 
CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, olay üzerine İlk Adım Anıtı'ndaki kamp çadırlarının bulunduğu yere gelerek eylemcilerle görüştü. Eylemcilerle bir süre konuşan milletvekili Yıldız, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. 
 
Yaşanan olay nedeniyle polis, provokasyon olaylarına karşı çevredeki güvenlik önlemlerini artırdı. Eylemciler ise halen eylemlerini sürdürmeye devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler