Ordu'da suya analiz

Ordu Su ve Kanalizasyon (OSKİ) Genel Müdürlüğü, il genelindeki içme suyunun ayda 600 numune alınarak sıkı analizlerle denetim altında tutulduğu bildirildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde içme suyunun Ordu Halk Sa

Ordu'da suya analiz

Ordu Su ve Kanalizasyon (OSKİ) Genel Müdürlüğü, il genelindeki içme suyunun ayda 600 numune alınarak sıkı analizlerle denetim altında tutulduğu bildirildi. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde içme suyunun Ordu Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekiplerinde alınan numuneler sonucu sürekli kontrol edildiği belirtildi. 

Açıklamada, şöyle denildi:

"OSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı ekipleri, Altınordu içme suyu arıtma tesislerinde sürekli analizler yaparak suyun bulanıklık, renk, klor, iletkenlik, tuzluluk, PH gibi değerlerini sürekli ölçüm altında tutuyor. OSKİ ekipleri bütün ilçelerden numuneler alıp fiziksel, kimyasal, bakteriyolojik gibi 21 parametrenin analizlerini yaparak içme suyunu sürekli olarak kontrol ediyor. Ekiplerce farklı bölgelerden düzenli olarak ayda 600 numune alınarak analizler yapılıyor."

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük ise sağlıklı ve içilebilir su için OSKİ ekiplerinin sürekli hizmet verdiğini belirterek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yürük, yüksek kesimler ve eski köy sistemindeki mahallelerde kullanılan su depolarında ilkel yollarla, hesaplamadan, göz kararı sağlıksız bir şekilde sıvı klorlama işlemi yapıldığını, artık dijital cihazlar kullanılarak, depolardaki suları daha sağlıklı bir şekilde klorlanmaya başladıklarını söyledi.

336 depo, 19 arıtma tesisine müdahale ederek Ordu'da sağlıklı su miktarını 6 ayda 2.2 kat arttırdıklarını kaydeden Yörük, "Ordu genelinde 458 yeni klorlama cihazı takılarak, Toplum Sağlığı Merkezi'nin Ordu'da içme suyundan aldığı olumlu sonuçları 49.5'ten 77.66'ya çıkarttık" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler