Ordu'da sıcak ramazan

Ordu’da, aşırı sıcaklardan bunalanlar serinleyebilmek için kendilerini gölgelere attı. Ordu’da sıcaklık 30 dereceyi bulurken, havadaki yüzde 57’lik nem oranı oruç tutan vatandaşları zorluyor. Serinlemek isteyen vatandaşlar park ve ağaç altlarına akın eder

Ordu'da sıcak ramazan

Ordu’da, aşırı sıcaklardan bunalanlar serinleyebilmek için kendilerini gölgelere attı. Ordu’da sıcaklık 30 dereceyi bulurken, havadaki yüzde 57’lik nem oranı oruç tutan vatandaşları zorluyor. Serinlemek isteyen vatandaşlar park ve ağaç altlarına akın ederken iftar vaktini beklediklerini söyledi.


Dursun Armağan isimli vatandaş, 84 yaşında olduğunu belirterek "Havalar sıcak ama orucu tutan tutar. Ben tutuyorum. Tutmayacak olan kışın kısa günde bile tutmaz” dedi. Ahmet Balcı ise, orucun Allah’ın emri olduğunu belirterek "Şimdi Allah oruç tutan vatandaşa bin türlü mükafat verir” diye konuştu.


Mustafa Dağıdır da, havaların sıcak olmasından dolayı vatandaşın zorlandığını belirterek şunları söyledi: "Ama kudreti sonsuz Allahü Teala her zaman insanlara kolaylık sağlamıştır. Çok sıcakta kalmamakta yarar var. Yine serin yerlerde oturmak lazım. Oruç tutarken nefsimizi terbiye ediyoruz. Bu İslam alemi için çok önemli. Tuttuğumuz oruçların yüce Rabbimizin katında hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” 


Havaların sıcak olması sebebiyle caddeler boş kalırken, iftar vaktinden sonra Ordu sokakları gecenin geç saatine kadar insanlarla doluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler