Ordu'da selin hasarı temizleniyor

Vali Orhan Düzgün, su ve sel baskınları sonucu meydana gelen hasarlar ve yapılan çalışmalar konusunda bilgi almak üzere tüm daire müdürlerini İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü binasında topladı. Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, Perşembe Belediye Başkanı S

Ordu'da selin hasarı temizleniyor

Vali Orhan Düzgün, su ve sel baskınları sonucu meydana gelen hasarlar ve yapılan çalışmalar konusunda bilgi almak üzere tüm daire müdürlerini İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü binasında topladı. Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı ve Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'un da hazır bulunduğu toplantıya AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal ve İhsan Şener de katıldılar.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Orhan Düzgün, sıkı bir çalışma ile su ve sel baskını sonucu oluşan hasarların büyük oranda ortadan kaldırıldığını söyledi. Su baskını ve selin derelerin tıkanması sonucu taştığını ve etrafa büyük zarar verdiğini vurgulayan Vali Düzgün, "Vatandaşlarımız dere yataklarına büyük boy çöplerden attıkları için su akıntısını tıkıyor. Aşırı yağmurda ise, bu atılan çöpler derelerin menfezlerini tıkadığı için taşması kaçınılmaz oluyor. O sebeple vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

Ordu şehir merkezindeki hasarların büyük oranda temizlendiğini, Perşembe ilçesinde heyelan sonucu iki kişinin göçük altında kaldığını ve birinin cesedinin bulunduğunu, ayrıca Efirli'de karayolunun bir bölümünün çöktüğünü kaydeden Vali Düzgün, bu yolun en kısa zamanda yapılacağını, heyelan sonucu göçük altında olan bir kadını arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti

Vali Düzgün, sel ve su baskınlarında tarım alanları zarar gören vatandaşların zararların karşılanabileceğini ancak en kısa sürede tarım sigortası yaptırmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu..

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel