Ordu'da sel can aldı!

Ordu'da 2 gün önce başlayarak etkili olan ve 70 yaşındaki İsmail Depe'nin derenin taşması sonucu sel sularına kapılarak öldüğü selle ilgili hasar tespit çalışmaları sürüyor. Birçok ev ve işyerinin hasar gördüğü yağmur, yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyo

Ordu'da sel can aldı!

Ordu'da 2 gün önce başlayarak etkili olan ve 70 yaşındaki İsmail Depe'nin derenin taşması sonucu sel sularına kapılarak öldüğü selle ilgili hasar tespit çalışmaları sürüyor. Birçok ev ve işyerinin hasar gördüğü yağmur, yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor.

Ordu'da 2 günden bu yana devam eden sağanak yağış nedeniyle felç olan hayat, çok sayıda kişiyi zor durumda bıraktı. Ev ve işyerleri su altında kalanlar belediye ekipleri ve kendi olanaklarıyla yaralarını sarmaya çalışıyor. Fatsa İlçesi'ne bağlı Aşağıyavaş Köyü'nde sel sularına kapılarak boğulan 70 yaşındaki İsmail Depe'nin cenazesi de kaldırıldığı Fatsa Devlet Hastanesi morgundan bu sabah alınarak otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İsmail Depe'nin olaydan iki gün önce kardeşi Kazım Depe'nin de rahatsızlanarak vefat ettiği belirtildi.

Ordu Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise kentte metrekareye 62.2 kilo yağış düştüğü, bazı evlerin sel sularından etkilenerek tahliye edildiği, çalışmaların devam ettiği belirtildi. Merkez ilçede 2, Fatsa’da 4 işyeri ve 3 konutun su baskınına maruz kaldığı, Kabataş İlçesi'nde 7, Çatalpınar ile Gürgentepe İlçesi'nde ise, birer konutun geçici olarak tahliye edildiğide vurgulandı. Aybastı, Çatalpınar, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Korgan, Perşembe ilçe ve beldelerinde ise 30 köy yolu ile 8 mahalle yolunun bozulduğu, heyelanlar nedeniylede zaman zaman ulaşımda aksama meydana geldiği de kaydedildi.

Özel İdare, Karayolları ve Belediyelerin ortaklaşa çalışmasıyla çalışmalar devam ederken Aybastı İlçesi’nde de içme suyu hattında oluşan arıza nedeniyle ilçe merkezine halen su verilemediği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler