Ordu'da okul yapmaya arsa bulunamıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), okul yapımı için Ordu’ya 10 milyon TL bağışladı. Okul için yer bulunamayınca mevcut Endüstri Meslek Lisesi bahçesine okul yapımı gündeme geldi. Ordu Valisi Kenan Çiftçi, kent merkezinde okul yapmak için arsa sıkı

Ordu'da okul yapmaya arsa bulunamıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), okul yapımı için Ordu’ya 10 milyon TL bağışladı. Okul için yer bulunamayınca mevcut Endüstri Meslek Lisesi bahçesine okul yapımı gündeme geldi. Ordu Valisi Kenan Çiftçi, kent merkezinde okul yapmak için arsa sıkıntısı yaşandığına dikkat çekerek, mevcut okul binalarının bahçelerini değerlendirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

TOBB ile Ordu Valiliği arasında geçen yıl, kente 32 derslikli okul yapılması için 10 milyon TL’lik protokol imzalandı. Ordu Valiliği’nin girişimleriyle Organize Sanayi Bölgesi’nde daha önce okul yeri olarak ayrılan 12 bin metrekarelik arsa üzerine TOBB Endüstri Meslek Lisesi yapımı için çalışma başlatıldı. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti, söz konusu  alana okul yapımını reddedince TOBB’nin bağışladığı 10 milyon TL de riske girdi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, TOBB’nin yaptıracağı okulu Organize Sanayi Bölgesi’nde yapmayı planladıklarını, fakat mevcut yerde sıkıntı yaşanması nedeniyle bu çalışmadan vazgeçtiklerini söyledi. TOBB Endüstri Meslek Lisesi’nin, mevcut Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki lojman ve okulun atölye bölümünün yıkılarak yapılacağını, ihale sürecinin de devam ettiğini belirten Şahin şöyle dedi:

"TOBB’nin 10 milyon TL’lik bağışıyla okul Endüstri Meslek Lisesi bahçesine yapılacak. TOBB heyetine arazi gösterildi, projenin orada uygulanabilirliği görüldü. 32 derslik, 3 atölyeden oluşacak olan okulun ihale süreci sürüyor. Organize Sanayi Bölgesi'nde okul yeri vardı ancak orası değerlendirilemedi. Bizde projeyi böyle değerlendirip okul yatırımını yapmaya çalıştık." 

VALİ: ARSA SIKINTISI VAR

Ordu Valisi Kenan Çiftçi ise kent merkezinde okul yapımı için arsa sıkıntısı yaşandığını söyledi. Mevcut alanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Vali Çiftçi, "Arsa, arazi sıkıntısı nedeniyle yeni yapılan okullar, mevcut okulların bahçelerine yapılıyor. İlimizde arsa sıkıntısı var, bu nedenle bizde mevcudu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. TOBB Endüstri Meslek Lisesi’de mevcut Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki alana yapılacak" diye konuştu.

Ordu’da arsa sıkıntısı nedeniyle, daha önceki yıllarda Ordu Lisesi bahçesine kız öğrenci yurdu, Utku Acun İlköğretim Okulu bahçesine Anaokulu binası yapıldı. Almanya’da kan kanseri tedavisi görürken yaklaşık 2.5 milyon liralık servetini memleketi Ordu için bağışlayan ve 1 ay sonra vefat eden 75 yaşındaki Züver Kaya’nın bağış parasıyla 32 derslikli lise inşaatı da, yer sıkıntısı nedeniyle geçen hafta Ordu Ticaret Meslek Lisesi bahçesinde yapılmaya başlandı.

basliksiz-1.20140131113006.jpg

basliksiz-1.20140131113036.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel