Ordu'da okul kapandı halk şok oldu!

Ordu'nun Ünye Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) öğrenci ve velileri, okullarının kapatılıp spor veya fen lisesine dönüşeceği iddiası üzerine buruk bir 23 Nisan yaşadı. YİBO’nun kapatılacağı iddiası üzerine 23 Nisan etkinlikleri sonrası okul önünde bası

Ordu'da okul kapandı halk şok oldu!
Ordu'nun Ünye Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) öğrenci ve velileri, okullarının kapatılıp spor veya fen lisesine dönüşeceği iddiası üzerine buruk bir 23 Nisan yaşadı.
 
YİBO’nun kapatılacağı iddiası üzerine 23 Nisan etkinlikleri sonrası okul önünde basın açıklaması yapan veliler, “400 kadar YİBO öğrencisinin zaten yarısı taşıma ile geliyor. Okul öğretmenlerimiz, taşıma ile gelen öğrencilerimiz, sabah saat 5-6’da kalkıp servisle okula gelen öğrencilerimiz ilk iki saati uyuyarak geçiriyor. Bunun üstüne altyapısı olmadan okulumuzu kapatıp tıklım tıklım olan okullara bir de bu yükü vereceksiniz, yazık değil mi?” diyerek tepki gösterdi. 
 
YİBO Okul Aile Birliği Başkanı Nevzat Şahin, okulun kapatılacağı iddiaları ile ilgili konuyu, “Okulumuz hakkında geçtiğimiz günlerde kapatılma kararı alınmıştır. Bu karar biz velilere hiç sorulmamıştır. Bizlerin görüşleri alınmamıştır. Bir nevi dayatma gibi bir şey yapılmıştır. Bu konuda tepkilerimiz vardır. Biz gerekli tepkilerimizi, şikayetlerimizi yapacağız. Okulumuzun kapatılmasını istemiyoruz. Mevcut okulumuzun şuanda 438 öğrencisi bulunmaktadır. Bu öğrenciler nereye gönderilecek? Bu öğrenciler için gerekli altyapı yapılmış mı? Ya da yeni bir okul yapılmış mıdır da bu öğrencilere başka okullara gönderecekler. Biz şunu diyoruz. Bu öğrencilerimizi verecek yeni bir okul yapıldıysa, tamam, biz öğrencilerimizi verelim. Ama sizin hiçbir altyapınız yok; bizim çocuklarımızı mevcut olan okullara itiş takış dolduracaksınız. 400 küsurlu YİBO’nun zaten yarısı taşıma ile geliyor. Biz okulumuzun tüm velileri olarak kapatılmasını istemiyoruz. Büyüklerimizin buna gerekli ilgileri göstereceğini ümit ediyoruz. Okulumuz kapatılıp yerine Spor Lisesi ya da Fen Lisesi yapılacağı iddiaları var. Biz gerekirse valimizi, milli eğitim müdürlerimizi ziyaret edip dertlerimizi de anlatacağız. 500’e yakın imza topladık. Daha da toplayacağız.” dedi. 
 
Öğrenciler de hep bir ağızdan, “Sayın Milli eğitim Bakanımız, okulumuzu çok seviyoruz, okulumuzu kapatmayınız. Bu okul bizim geleceğimiz, bu okulu kapatmanıza izin vermeyeceğiz. Bunun için bir sürü imzayı da toplayacağız. Bu okul Spor Lisesi falan olamayacak. Bu okul yine Yüceler YİBO olarak kalacak.” diyerek tepki ve isteklerini duyurmaya çalıştılar. 
 
Sevim Şahin ismindeki bir veli de, “Bizim çocuklarımız servisle bu okula 10-15 dakikalık mesafede olduğumuz halde zorlanıyorlar. Şehir merkezi bize daha uzak yeni okul yapılmadan çocuklarımızın daha uzak okullara taşınmasını istemiyoruz.” şeklinde tepki gösterdi. 
 
Yine bayan velilerden bazıları, “Bu okullarda Ordu ilimizin yüksek kesimlerinden gelen öğrencilerimiz yatılı olarak geldiler, eğitim görüyorlar. Ünye’nin de birçok mahallesinden çocuklar eğitimlerini burada görüyorlar. Bizler öğretmenlerimizden, okulumuzdan, çocuklarımızın eğitim durumlarından memnunuz. Onun için çocuklarımızın düzenlerinin bozulmasından endişe duymak istemiyoruz. Bu okulumuzun kapatılmasını istemiyoruz.” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel