Ordu'da o köpek sağlığına kavuştu

Ordu'da aracın çarpması sonucu geçirdiği travma nedeniyle görme, duyma ve yemek yeme gibi fonksiyonlarını kaybeden sokak köpeği, Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde uygulanan özel tedavi sonucu sağlığına kavuşturuldu.  Ya

Ordu'da o köpek sağlığına kavuştu
Ordu'da aracın çarpması sonucu geçirdiği travma nedeniyle görme, duyma ve yemek yeme gibi fonksiyonlarını kaybeden sokak köpeği, Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde uygulanan özel tedavi sonucu sağlığına kavuşturuldu. 
 
Yaklaşık 20 gün önce aracın çarpması sonucu yaralanan ve sahipsiz olduğu tahmin edilen, "Beyaz" adı verilen köpeğe, Ordu Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde konuşma, yürüme ve beslenme gibi özel tedavi yöntemleri uygulandı. 
 
Tedavi sonrası eski sağlığına kavuşan sokak köpeği Beyaz, artık merkezdeki diğer hayvanlarla oyun oynayarak zaman geçiriyor. 
 
Merkezde görevli veteriner hekim Tuğçe Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyaz'ın yeniden sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
 
Kazanın şokunu yavaş yavaş atlatan Beyaz'ın ilerleyen günlerde daha iyi duruma geleceğine inandıklarını ifade eden Usta, "Sadece kazada yaşadığı travmaya bağlı etrafında dönme sıkıntısı yaşıyor. Ümit ediyoruz o da kısa sürede geçecek" dedi.
 
- "Artık onu sahiplenecek birini bekliyoruz"
 
Söz konusu süreçte Beyaz'a uyguladıkları tedavi yöntemlerine ilişkin bilgiler veren Usta, şunları kaydetti:
 
"Öncelikle beslenme noktasında mineral ve kalsiyum takviyeleri uyguladık. Sonrasında fizik tedavi süreci başladı. Çünkü kazaya bağlı olarak kasları çok zayıftı. Onları günde 2-3 saat tedavi uygulayarak yeniden eski gücüne kavuşturduk. Gün geçtikçe iyiye gitmeye başladı. Çok şükür iyi duruma geldi. Koşup oynayabiliyor, yaşamsal ihtiyaçlarını karşılama noktasında da herhangi bir sıkıntı yaşamıyor. Artık onu sahiplenecek birini bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel