Ordu'da mermer ve kömür rezervi

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde sert mermer yatakları olduğu iddiaları doğrulandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın verilerine göre, Mesudiye ilçesinde mermer yatakları bulunduğu ancak 'çok sert ve zor kesilir' olduğu için 'cila alma yeteneğinin' düşük

Ordu'da mermer ve kömür rezervi

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde sert mermer yatakları olduğu iddiaları doğrulandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın verilerine göre, Mesudiye ilçesinde mermer yatakları bulunduğu ancak 'çok sert ve zor kesilir' olduğu için 'cila alma yeteneğinin' düşük olduğunu belirtildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bilgilerine göre, ‘Mesudiye ilçesinde mermer yatakları olduğu’ konusunda şu bilgiler kaydedildi: “MTA Genel Müdürlüğü tarafından 1988 yılında Ordu-Mesudiye civarında mermer arama amaçlı çalışmalar yapılmıştır. Mesudiye-Çaltepe (Herüse) köyü civarında yüzeylenen travertenlerde yürütülen ön etütlerde yaklaşık 20 metre kalınlığında 37.5 milyon m3 traverten kaynağı, Gölköy-Çatalarmut köyü civarındaki genç kireçtaşlarının teknolojik analiz verilerine göre cila alma yeteneği düşük 20 milyon m3 kaynak, Mesudiye-Köşeköy, Topçam-Aşıklı ve Gölköy civarındaki siyenit türü kayaçlar mermer yönüyle incelenmiştir. Yapılan değerlendirmelerde bu bölgedeki pembe-mor renkli siyenitlerin mineralojik yapısına bağlı olarak çok sert olduğu ve zor kesildiği, teknolojik analizlerde yer yer cila alma yeteneğinin düşük olduğu belirlenmiştir."

AYBASTI'DA KÖMÜR VAR

Yine Bakanlık verilerinde Aybastı ilçesinde kömür olduğu belirtiliyor. Bu konuda şu bilgiler verildi: “MTA Genel Müdürlüğü tarafından Aybastı yakınlarında önceki yıllarda yapılan çalışmalar sonucunda kömür oluşumları tespit edilmiştir. Kömür damarları, başlıca andezitik türlerden meydana gelmiş olan bir volkanik formasyon içerisinde olup kömür 3 damar halinde görülmektedir. Diğer taraftan, Maden İşleri Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre Aybastı, Akkuş ve Gölköy ilçeleri dahilinde kömür madeni işletme ruhsatı bulunmamakta olup maden arama ruhsatları söz konusudur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler