Ordu'da kurbanlıklarda sıkı denetim

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Emniyet Amirliği ekipleri hayvan pazarına getirilen kurbanlık hayvanları denetledi. Denetim esnasında hayvanların kulak küpeleri, pasaport, nakil belgeleri ve veterine

Ordu'da kurbanlıklarda sıkı denetim

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Emniyet Amirliği ekipleri hayvan pazarına getirilen kurbanlık hayvanları denetledi. Denetim esnasında hayvanların kulak küpeleri, pasaport, nakil belgeleri ve veteriner sağlık raporlarının olup olmadığı incelendi ve ayrıca satış yerlerine temizlik, hijyen ve dezenfeksiyon konusunda gerekli uyarılarda bulundular. Tarım Müdürlüğü görevlileri, kurbanlık hayvan satın alacak vatandaşların kulak küpesi ve pasaportu bulunmayan hayvanları almamaları, kesilen kurbanlık hayvanlara ait kulak küpelerinin ilçe müdürlüğüne teslim edilmesi gerektiğini ve kurallara uymayan yetiştiricilere yasal işlem yapılacağını anlattılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel