Ordu'da kalbe aynı anda beş ameliyat yapıldı

 Ordu'da çiftçilik yapan 70 yaşındaki Hasan Başaran, bir süre önce göğüs ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurdu. Yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından ameliyata alınan yaşlı hastaya, aynı anda beş farklı müdahale yapıldı. Kalp ile ilgili daha önce bu tür

Ordu'da kalbe aynı anda beş ameliyat yapıldı

 

Ordu'da çiftçilik yapan 70 yaşındaki Hasan Başaran, bir süre önce göğüs ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurdu. Yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından ameliyata alınan yaşlı hastaya, aynı anda beş farklı müdahale yapıldı. Kalp ile ilgili daha önce bu tür operasyonların dünya literatüründe çok az olduğunu belirten Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Erkan Kuralay, Türkiye'de ve 25 yıllık meslek hayatında, aynı anda kalbe beş ayrı operasyonun daha önce yapılmadığını açıkladı.
 
Yaklaşık on kişilik, alanında uzman doktor tarafından yapılan ameliyatla yaşlı hastaya Mitral Kapak Tamiri, Triküspid Kapak Tamiri, Koroner Bypass, Kalp Deliği Tamiri (ASD Tamiri) ve Sol Ventrikül (Kalbin üçte birinin çıkartılması) gibi müdahaleler başarıyla uygulandı.
 
Ameliyattan üç gün sonra kendine gelen, normale dönmeye başlayan Hasan Başaran, doktorlara teşekkür ederek, "Bana çok iyi baktılar, doktorlarımdan ve devletten Allah razı olsun, şu anda hiçbir ağrım yok." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler