Ordu'da Kabotaj Bayramı kutlaması

  Törene Ünye Liman Başkanı İsa Pehlivan, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Koçdemir, Emniyet Müdürü Ömer Akar, 23. Elektronik Mevzi Komutanı Arif Yekebaş, Sağlık Grup Başkanı Dr. Engin Araz, PTT Müdürü Murat Kaya, liman personeli ile balıkçılar katıldı.Ünye C

Ordu'da Kabotaj Bayramı kutlaması

 

 

Törene Ünye Liman Başkanı İsa Pehlivan, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Koçdemir, Emniyet Müdürü Ömer Akar, 23. Elektronik Mevzi Komutanı Arif Yekebaş, Sağlık Grup Başkanı Dr. Engin Araz, PTT Müdürü Murat Kaya, liman personeli ile balıkçılar katıldı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir açıklama yapan Ünye Liman Başkanı İsa Pehlivan, Atatürk’ün başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması, Cumhuriyetin kurulması ile uzun süreler yabancıların tekelinde bulunan deniz taşımacılığının 24 Nisan 1926 yılında kabul edilen 815 sayılı Kabotaj Kanunu ile millileştirildiğini belirterek, “Bunun sonucu kapitülasyonların kaldırılması ile sahillerimizdeki seyrüsefer ve taşıma hakkı Türk bayraklı gemilere verilmiştir. Ülkemizin 8333 km olan kıyı şeridinde liman, iskele, yat limanı, balıkçı barınağı, çekek yeri ve tersane olmak üzere 300’ün üzerinde tesis bulunmaktadır. Ünye Liman Başkanlığı’nın sorumluluk sahasında, 1 motor iskelesi, 2 tersane, 1 tekne imalathanesi, 2 atık alım tesisi ve doğalgaz çevrim santralinin denize inşa edilen boru hattı olmak üzere toplam 10 tesis bulunmaktadır” dedi.

Dünya ve Türkiye ticaretinin yüzde 90’ının deniz yolu ile yapıldığını belirten Pehlivan, “Deniz yolu taşımacılığı karayolu taşımacılığına göre 7 kat, demir yolu taşımacılığına göre ise 4 kat daha ekonomiktir. Ünye Limanı’nda da gerek ihraç ve gerekse ithal malların yöremiz ticaretinde önemli bir yeri bulunmaktadır. Yöremizdeki denizciliğin gelişmesi anlamında mesafe alındığı da bu faaliyetlerden anlaşılmaktadır” diye konuştu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama programı çerçevesinde, Ünye İskelesi’nden teknelerle denize açılan törene katılan protokol üyeleri, Atatürk ve deniz şehitleri için denize çelenk bıraktı.

 

kabotaj.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler