Ordu'da internet kafeler denetleniyor

  Vali Orhan Düzgün, çocukların ve gençlerin internetin zararlı ortamlarından korunması için internet kafelerin denetlendiğini söyledi.“Çocuklarımızı her türlü tehliken nasıl koruyorsak, internetteki tehlikelerden de korumamız lazım” diyen Vali Düzgün, “B

Ordu'da internet kafeler denetleniyor

 

 Vali Orhan Düzgün, çocukların ve gençlerin internetin zararlı ortamlarından korunması için internet kafelerin denetlendiğini söyledi.

“Çocuklarımızı her türlü tehliken nasıl koruyorsak, internetteki tehlikelerden de korumamız lazım” diyen Vali Düzgün, “Bu nedenle ‘güvenli internet’ kullanımı konusunda toplumumuzu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için eğitim çalışmaları yapıyoruz.

İlimizdeki tüm kamu kurumlarında ‘güvenli internet’ kullanımını zorunlu kıldık. Gençlerimizin yoğun olarak internet kullandıkları internet kafelerde de ‘güvenli internet’ kullanımını teşvik edeceğiz. Bununla ilgili çalışmalar yapmaktayız” dedi.

İnternet kafelere yönelik kontrol ve denetim faaliyetlerinin artırıldığını da belirten Vali Düzgün, “İl merkezinde 46, diğer ilçelerde 126 olmak üzere il genelinde 172 internet kafe işletmesi mevcut.

Bu işletmelerin mevzuata uygun bir şekilde çalışmaları, gençlerimizi, çocuklarımızı internetin zararlarına karşı korumakla ilgili yasal yükümlülükleri var. İnternet kafe işletmelerinin bu yasal yükümlülüklerini yerine getirip getirmedikleri, her ilçede oluşturulan komisyon marifetiyle denetlenmekte. 2012 yılında il merkezindeki internet kafelere yönelik denetimlerde, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen 35 internet kafeye, 71 bin 230 TL idari para cezası uygulanmıştır.

2013 yılının ilk 3 ayında ise, 35 internet kafe denetimi yapılmış ve yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen 3 internet kafeye 6 bin 765 TL idari para cezası tatbik edilmiştir” diye konuştu.

İlçe kaymakamlarından, ilçelerdeki internet kafelerin denetimine önem vermelerini isteyen Vali Düzgün, “Kaymakamlarımız internet kafe denetimlerine önem vermeliler. İnternet kafe denetimleri için her ilçede komisyonlar oluşturulmalı.

Bu komisyonlar, görevlerini etkin bir şekilde yerine getirmesi gerekiyor. Kaymakamlarımız da bunu takip etmeliler” şeklinde konuştu.

Vali Düzgün, ilçe kaymakamlarından, ‘güvenli internet’ kullanımı ile ilgili hazırlanan kısa filmlerin, ilçede yapılacak toplantılarda izletilmesini, ‘güvenli internet’ kullanımı konusunda vatandaşları bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri ve toplantıları düzenlemelerini de istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel