Ordu'da ilginç köy!

Ordu’nun Perşembe İlçesi’ne bağlı 70 haneli Yazlık Köyü’nde yaşayan 210 kişinin tamamının soyadının 'Sarı' olması herkesi şaşırtıyor. Köy Muhtarı Davut Sarı, "Soyisim tek ama aynı ismi taşıyan da çok. Onları da lakapla çağırıyoruz" dedi.Ordu’nun Perşembe

Ordu'da ilginç köy!

Ordu’nun Perşembe İlçesi’ne bağlı 70 haneli Yazlık Köyü’nde yaşayan 210 kişinin tamamının soyadının 'Sarı' olması herkesi şaşırtıyor. Köy Muhtarı Davut Sarı, "Soyisim tek ama aynı ismi taşıyan da çok. Onları da lakapla çağırıyoruz" dedi.

Ordu’nun Perşembe İlçesi’ne bağlı Yazlık Köyü'nde yaşayanların hepsinin soy adlarının 'Sarı' ve Ahmet, Mehmet, Ali gibi isimlerin de birden fazla olması nedeniyle herkes birbirini lakapla çağırıyor. 210 kişinin yaşadığı köyde soyadlarının aynı olması herkesi şaşırtıyor. Uzaktan da olsa birbirleriyle akraba olan köy halkının bu durumu garipsemediğini belirten Yazlık Köyü Muhtarı Davut Sarı, dedelerinin Trabzon ve Rize’den yıllar önce Perşembe İlçesi’ne gelerek buraya yerleştiğini söyledi. Muhtar Sarı, "Dedelerimizin kaç yılında buraya geldiğini tam olarak bilmiyoruz. Köyümüzde herkesin soyadının 'Sarı' olması, birçok ismin de aynı olması nedeniyle resmi evrakların kime geldiğini ayırt etmekte güçlük çekiyoruz. Mesela 7- 8 tane Ahmet, Ali ve Mehmet var. Soyadları aynı olduğundan yıllardır herkes sülalelerin lakaplarıyla çağrılıyor" diye konuştu.

Ad ve soyad benzerliği nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Muhtar Davut Sarı şunları söyledi:

"İlk başlarda soyad ve isim benzerliğinden dolayı çok sıkıntı yaşandığı için dedelerimiz her sülaleye bir lakap takmış. Köyümüze ziyaret amaçlı gelenler de aradıkları kişiye bazen ulaşmakta güçlük çekiyor. Genelde beni arıyorlar, baba adı ve sülale lakaplarından yola çıkarak aradıkları kişiye ulaşmaya çalışıyoruz. İsim ve soyad benzerliğine rağmen köyümüzde herkes birbirinden memnun, herkes birbiriyle çok iyi geçiniyor. Bu benzerlikten dolayı herhangi bir sıkıntımız da yok. Sadece zaman zaman isim ayırt edilmesinde güçlük çekiyoruz. Düğün ve cenazelerde ise Alişanoğlu, Lazoğlu, Mehmetoğlu, Rızaoğlu gibi sülalalerle adlar söyleniyor. Bu karışıklığı da böyle çözüyoruz."

BENZERLİK NEDENİYLE KARAKOLLUK BİLE OLMUŞLAR

Köy sakinlerinden 2 çocuk annesi İnci Sarı (45), "Bu köyde yaşamaktan memnunuz. Köyde herkes birbiriyle komşu ve akraba. Birbirimize her konuda yardımcı oluyoruz. Birlik beraberlik içinde örnek bir yaşantımız var" dedi.

2 çocuk babası Ahmet Sarı (54) ise, "Benim adımda bu köyde 7- 8 kişi var. Aynı ad ve soyadını taşıyoruz. Bir seferinde biri aranıyormuş, hep birlikte karakolluk bile olduk. O nedenle ad soyad aynı olunca sıkıntı yaşıyoruz. Sülale lakaplarıyla birbirimize hitap ediyoruz o şekilde sorunu aşıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel