Ordu'da gerçeği aratmayan tatbikat

Ordu Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı ‘Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı’ gerçekleştirdi.Belediye kampüsünde gerçekleştirilen tatbikata Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Tomakin, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Büyükşehir

Ordu'da gerçeği aratmayan tatbikat

Ordu Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı ‘Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı’ gerçekleştirdi.

Belediye kampüsünde gerçekleştirilen tatbikata Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Tomakin, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hikmet Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Küçükoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, Ordu Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, şube müdürleri, bazı kurum amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Ordu Büyükşehir Belediyesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Sağlık Arama Kurtarma Ekibi (SAKE), Ordu Din Görevlileri Derneği Arama Kurtarma Ekibi (ORKUT), Ordu Doğa Sporları Derneği Arama Kurtarma Ekibi (ORDOST) ve Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Bölgesel Arama Kurtarma Tatbikatı” gerçeğini aratmadı.

Tatbikatta ilk olarak, senaryo gereği merkez üssü Tokat’ın Reşadiye ilçesi olan 7 büyüklüğünde ve 45 saniye süren deprem sonrasında Ordu’nun Altınordu ilçesinde çöken bir apartmanın enkazında arama-kurtarma ekiplerince canlı arama ve kurtarma çalışmaları canlandırıldı.

Tatbikatta daha sonra senaryo gereği deprem sonucu çöken kanalizasyon çukurunda mahsur kalan bir çocuğun AFAD ve UMKE ekipleri tarafından kurtarılması, izleyenleri heyecanlandırdı.

Tatbikatta, ayrıca deprem nedeniyle kaza yapmış bir aracın içinde sıkışan yaralıların kurtarılması, deprem nedeniyle oluşan yangında mahsur kalan insanların itfaiye ekipleri tarafından kurtarılması, deprem nedeniyle oluşan hasar tespit çalışmaları canlandırıldı.

Tatbikatın ardından, tatbikat alanında UMKE tarafından açılan ve deprem sonrası yapılan çalışmaları yansıtan fotoğraf sergisinin açılışı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Tomakin tarafından yapıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Tomakin, başarıyla gerçekleştirilen tatbikat sonrasında, tatbikatta görev alan personeli tek tek tebrik etti ve günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

“ORDU DOĞAL AFETLERE HAZIRLIKLI”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Tomakin, “Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı” sonrasında yapığı açıklamada, Türkiye'nin bir deprem gerçeği ve doğal afetlere maruz kalan bir ülke gerçeği olduğunu anımsatarak, "Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce ‘Afetlere Karşı Dirençli Toplum Oluşturmak’ sloganıyla düzenlenen tatbikat, çok başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Tatbikata katılan AFAD, UMKE, SAKE, ORKUT, ORDOST, TRAC görevlilerine ve yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz. Hakikaten gerçeğe yakın bir şekilde başarılı bir tatbikat icra ettiler. Biz arkadaşların bu özverili çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah böyle afetlerle karşılaşmayız. Karşılaştığımız taktirde ise hazırlıklı olduğumuzu bugünkü tatbikatta arkadaşlar bize ispat ettiler. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, Ordu ili doğal afetlere karşı tedbirli ve hazırlıklı durumdadır. Biz de büyükşehir belediyesi olarak bu tür çalışmalara gereken desteği veriyoruz” dedi.

20140623aw125451_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel