Ordu'da çiftçiye makine ekipman dağıtıldı!

Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde kırsal kalkınma yatırımları kapsamında çiftçiye makine ekipman dağıtım töreni yapıldı.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen törene Ordu Vali Yardımcısı Engin Avcı, AK Parti Ordu Mi

Ordu'da çiftçiye makine ekipman dağıtıldı!

Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde kırsal kalkınma yatırımları kapsamında çiftçiye makine ekipman dağıtım töreni yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen törene Ordu Vali Yardımcısı Engin Avcı, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Ordu Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Telat Yıldız, Ordu Arı Yetiştiriçileri Birliği Başkanı Necati Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

20130920aw000663_01.jpg

Programda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, Bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetini düşürmek amacıyla ihtiyaç duyulan makine ekipmanlarını üreticilere verildiğini söyledi.

“Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak” diyen Müdür Sağlam, “Zor şartlarda bedenen çalışan üreticimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetini düşürmek amacıyla üreticilerimizce ihtiyaç duyulan makine ekipmaların desteklenmesine devam ediliyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2007 yılında başlatılan ve yüzde 50’si hibe olarak desteklenen makine ve ekipmanlardan arıcılık ve makine ekipmanı, fındık toplama makinesi, fındık dal parçalama makinesi, motorlu tırpan, pülverizatör, el traktörü, süt sağım makinesi, yem hazırlama makinesi, su ürünleri yetiştiricileri için balıkçı gemilerinde buzlama makinesi ve soğuk depo başta olmak üzere ilimize tahsis edilen bütçe imkanları çerçevesinde makine ekipman talepleri karşılanmaktadır” diye konuştu.

“AMAÇ, KALİTELİ ÜRÜN ELDE ETMEK VE MALİYETİ DÜŞÜRMEK”

Makine ve ekipmanların desteklenmesine yönelik hibe kapsamında Ordu’da 2013 yılında makine ekipman alımı için 4 bin 458 üreticinin başvuru yaptığını sözlerine ekleyen Sağlam; “Talep edilen makine ve ekipmanların toplam tutarı 21milyon 860 bin 600 TL’dir. Hibe ile 10 milyon 930 bin 300 TL’dir. Makine ve ekipmanların desteklenmesi kapsamında ilimize 2013 yılında 3 milyon 400 bin TL ödenek tahsis edildiğinden üretici taleplerinin tamamı karşılanamamıştır. İlimize tahsis edilen ödenek doğrultunsun da hibe sözleşmesi imzalayan 2 bin 300 üreticimiz makine ve ekipman alımı yaparak hibe desteğinden yararlanmaktadır. Hibe desteğinden yararlanmak üzere Altınordu ilçemizde hibe sözleşmesi imzalayan 310 üreticimiz makine ekipman desteğinden yararlanmakta olup, üreticimiz 378 bin 972 TL hibe desteğinden yararlanacaktır. Üreticilerimizin yeni teknoloji makine ve ekipmanlar sayesinde kaliteli ürün elde etmeleri ve üretim maliyetlerini düşürerek daha fazla kazanç sağlamaları amacıyla dağıtımı yapılan makine ve ekipmanlarının üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kırsal Kalkınma yatırımları çerçevesinde program sonunda, süt sağım makinesi Nazım Gündoğdu, motorlu tırpan İbrahim Arslan, Bal dinlendirme makinesi Serkan Duman, dal parçalama makinesi Mehmet Acar, bal süzme ve sır alma makinesi Telat Yıldız, fındık toplama makinesi İsmet Orhan, Bahçe el traktörü Lokman Yılmaz, hibe destekli ekipmanları ve belgelerini aldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler