Ordu'da belediye başkanına uzaklaştırma!

Ordu'nun Saraycık Beldesi'nde 4 yıl önce 8 yaşındaki Yasin Kırca ve kuzeni 7 yaşındaki Alptekin Kırca'nın ırmağa düşüp boğularak can vermelerinin ardından açılan davada, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak'la suçlanan Belediye Başkanı AK Pa

Ordu'da belediye başkanına uzaklaştırma!

Ordu'nun Saraycık Beldesi'nde 4 yıl önce 8 yaşındaki Yasin Kırca ve kuzeni 7 yaşındaki Alptekin Kırca'nın ırmağa düşüp boğularak can vermelerinin ardından açılan davada, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak'la suçlanan Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa Candan, 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezayı 29 bin 200 TL para cezasına çeviren mahkeme heyeti, Başkan Candan'a ayrıca '3 ay süre ile meslekten men' cezası da verdi.

Ekim 2009'da Ordu'nun Saraycık Beldesi'nden geçen Turnasuyu Irmağı kenarında oyun oynayan ilköğretim okulu öğrencisi Yasin Kırca ve amcasının oğlu Alptekin Kırca, dengelerini kaybederek düştükleri suda boğulup öldü. Olayın ardından Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Turnasuyu Irmağı'ndan malzeme çıkarılması için Saraycık Belediyesi'nin İl Özel İdaresi'nden maden ruhsatı aldığı, bir firmaya da anlaşmalı olarak bu ruhsatla birlikte malzeme aldırdığı ve firmanın gerekli güvenlik önlemlerini almayarak malzeme çıkartması nedeniyle, Saraycık Belediye Başkanı Mustafa Candan, şirket personeli Serkan Şenol hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' iddiasıyla, İl Genel Meclis üyeleri, İl Özel İdaresi memurlarının da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında da 'görevi kötüye kullanmak' suçundan geçen yıl Ordu Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı.

Geçen 13 Haziran tarihinde sonuçlanan davada yargılanan 11 kişi, görevi kötüye kullanmanın yasal unsurları oluşmadığından beraat etti.

Belde Belediye Başkanı Mustafa Candan ise mahkemede, maden sahasının kayalık ve ırmakla çevrili olduğu için bantla ya da tel örgü ile çevrilmesinin mümkün olmadığını, buna karşı yeterli uyarı levhalarının olduğunu, bunun da bilirkişi raporuyla sabit olduğunu savunarak beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, Belediye Başkanı Mustafa Candan ve ırmaktan çakıl çıkaran şirket personeli Serkan Şenol hakkında boğularak ırmakta ölen Alptekin Kırca ile Yasin Kırca'ya karşı taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak suçunu işlediklerine karar vererek 4'er yıl hapis cezasıyla cezalandırılmalarına karar verdi. Mahkeme heyeti daha sonra cezayı 29'ar bin 200'er TL adli para cezasına çevirdi.

Mahkeme heyeti, Belediye Başkanı Mustafa Candan'ın ayrıca, belirli bir meslek düzeninin gerektirdiği dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla, cezanın tümüyle infazından sonra başlamak üzere 3 ay süreyle mesleğin icrasından yasaklanmasına da karar verdi. Belde Belediye Başkanı Mustafa Candan, suçsuz olduğunu belirterek kararı temyiz edeceği söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler