Ordu'da AK Partili adaya Facebook tepkisi

ORDU'da AK Parti Altınordu İlçe Belediye Başkan adayı Engin Tekintaş'ın bir liseyi ziyareti esnasında Beden Eğitimi dersinde öğrencileri selamlama fotoğrafını sosyal paylaşım sitesinde paylaşması tepki topladı.CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör, "Okullarda

Ordu'da AK Partili adaya Facebook tepkisi

ORDU'da AK Parti Altınordu İlçe Belediye Başkan adayı Engin Tekintaş'ın bir liseyi ziyareti esnasında Beden Eğitimi dersinde öğrencileri selamlama fotoğrafını sosyal paylaşım sitesinde paylaşması tepki topladı.

CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör, "Okullarda siyaset yapmanın yasak olduğunu kanunlarımız belirlemiştir. Bu çok düşündürücü bir durum" dedi.

AK Parti Altınordu Belediye Başkan adayı Engin Tekintaş seçim çalışmaları kapsamında dün Cumhuriyet Lisesi'ni ziyaret etti. Lise ziyaretinde okulun bahçesinde öğrencilerin Beden Eğitimi dersinde olduğunu gören Tekintaş, öğrencileri selamladıktan sonra okul yöneticileriyle görüştü. Tekintaş ziyarete ilişkin fotoğraflardan bazılarını facebook sayfasından takipçileriyle paylaştı. Engin Tekintaş'ın basın bürosundan ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamada, ziyaretin okulda yürütülen 'Yardımlar Buraya' isimli sosyal sorumluluk projesini inceleme amacıyla gerçekleştiği belirtildi.

CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör ise Engin Tekintaş'ın bu durumuna tepki gösterdi. Okulda siyasetin yasak olduğunun kanunlarla belirlenmiş olduğunu vurgulayan Güngör, "Altınordu adaylığını koymuş sayın Tekintaş, milli eğitime bağlı bir okulda resmi ders saatinde böyle bir siyasi propaganda yapması bizim aklımıza şu soruları getiriyor. Bu okullarda siyaset yapma yasağının olduğunu ve orada çalışan tüm eğitim kadrosu ve öğrencilerin bu konunun dışında tutulması gerektiğini kanunlarımız belirlemiştir. Böyle bir kuralı bilmeyen bir şahsiyetin Altınordu gibi Ordu'nun beyni olan bir ilçeyi yönetmesi ve yönetime aday olması çok düşündürücü bir durumdur. Orada öğrenim gören öğrencilerin velisi adına ve Ordu halkı adına şahsım olarak çok düşündürücü bir durum olduğunu gördüğüm için bu konuya tepki göstermelerini önemle benimsiyorum. Çünkü bizim çocuklarımız okullara siyaset yapmak için değil, siyasetçinin malzemesi olmak için değil eğitim görmek için oralara gidiyor ve gönderiyoruz" dedi.

Kapatılan Refah Partisi'nin eski İl Başkanı olan Engin Tekintaş'ın Refah Partisi eski Genel Başkanı merhum Necmettin Erbakan'ın kayıp trilyon davasında yargılandığı ve bu nedenle 170 gün hapis yattığı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler