Ordu şehidi için Kur'an-ı kerim okudu!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde şehit düşenler için Kur'an-ı kerim okutuldu

Ordu şehidi için Kur'an-ı kerim okudu!
Darbe girişiminde mücadele ederken şehit düşenler için Ordulular boş durmadı.
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan programda yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız Baş Komutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘bu iş bitti artık sokaklardan çekilebilirsiniz’ diyene kadar kim ne derse desin biz her gece meydanlarda olmaya devam edeceğiz, birliğimizi beraberliğimizi ülkemizden yana, bayrağımızdan yana, dinimizden yana, inancımızdan yana huzurumuzdan yana, göstermeye devam edeceğiz inşallah” dedi.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Belediye Başkan Yardımcıları

Muharrem Aktepe ve İbrahim Eroğlu da katıldı.
Fatsa’da görev yapan din görevlileri tarafından Yasin-i Şerif okunmasıyla başlayan program daha sonra ilahiler ve kasidelerle devam etti. Dua yapılmadan önce AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ve Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan birer selamlama konuşması yaptılar.

İlk konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ülke olarak millet olarak çok büyük badire atlatıldığını belirterek, “Devletimize bayrağımıza inancımıza huzurumuza kast etmek niyetiyle FETÖ terör örgütünün ve yandaşlarının kalkıştığı darbe girişimini ülke olarak hep birlikte en başta Sayın Cumhurbaşkanımızın çok dik duruşu ile ve halkımızı sokağa davet etmesiyle arkasından Başbakanımızın ve hükümetimizin yine dik duruşuyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin dik duruşuyla bütün siyasi partilerimizin dik duruşuyla ve karşı duruşuyla sivil toplum örgütlerinin dik duruşuyla birlik beraberliği ile yine askerimizin bu terör örgütü bize destek vermeden karşı duruşuyla emniyet güçlerimizi hepsini yürekten kutluyorum bilhassa ve bilhassa burada Fatsa'da değerli hemşehrilerimizin kardeşlerimiz bacılarımız ağabeylerimin ve ülkemizdeki bütün vatandaşlarımızın siyasi taraf gözetmeksizin sokağa dökülerek tarihte ilk defa böyle bir hadiseye karşı durarak hatta ve hatta müdahale ederek bu işe engel olmasından dolayı çok şükür Allah'a hamd ediyorum ve herkes adına herkesten çok teşekkür ederek kutluyorum tebrik ediyorum alınlarından ellerinden öpüyorum. Gerçekten büyük bir badire atlattık ama bitmedi bunu Sayın Cumhurbaşkanımız söylüyor, Sayın Başbakanımız söylüyor. ‘İlk akşamdan beri sokağa çıktıktan bu yana şimdi de sokağa terk etmeyin’ diyorlar ve biz bu sebeple hem Fatsa'da hem bütün Türkiye'de buradan tekrar sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bu iş bitti artık sokaklardan çekilebilirsiniz diyene kadar kim ne derse desin biz her akşam her gece bu meydanda olmaya devam edeceğiz. Birliğimizi beraberliğimizi ülkemizden yana bayrağımızdan yana dinimizden yana inancımızdan yana huzurumuzdan yana göstermeye devam edeceğiz inşallah” dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ise konuşmasına “Öncelikle bu darbe teşebbüsüne müdahale eden sağına soluna bakmadan ailesini kendini düşünmeden canını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” diyerek sözlerine başladı. Çok acı ve çok zor bir süreci yaşadıklarını ifade eden Milletvekili Ergün Taşçı, “Bu ülkenin birliği ve bağımsızlığı ve büyüklüğü için mücadele eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız sizlerin iradesi ile oluşmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi, Başbakanımız, kabinemiz, milletvekillerimiz tüm siyasi partileri ayırmaksızın söylüyorum böyle bir demokrasi mücadelesi ülkenin büyüklüğü birliği huzuru ve dirliği için mücadele eden yasal zeminde farklı görüş de olsa ülkenin birliğine ilişkin mücadele devam ederken Cumhurbaşkanımızın kaldığı oteli bombalaması yasal ve meşru olan sizlerin iradesi ile oluşmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombalayarak milli iradeyi yok ederek dışarıdan destek alarak haince kahpece yapılmış bir eylemi bir teşebbüsü durdurmak üzere siz burada biz Ankara'da mücadeleye giriştik. Acımız üzüntümüz şehitlerimiz içindir. Ankara Kazan'da 4. Ana Jet Üssü’nde uçakların kalkmaması için sağına soluna bakmadan Kazan havalimanına topyekun bir şekilde yürümesi uçakların önüne yatması ve bu ülkede doğduğunu iddia eden bu ülkeyi sevdiğini iddia eden düne kadar da bu ülkeden bu milletten her türlü desteği alan hain kalleşçe devletin maaşını alan devletin üniformasında taşıyan devletin parasıyla alınan uçakları kullanarak bu eyleme dur diyen vatandaşı tarayan bu hain kahpece eyleme karşı Kazan seferber oldu, Fatsa seferber oldu, Türkiye seferber oldu. Vatandaşımızı devletin silahıyla devletin bütçesiyle arayanlar insan olamaz, bu ülkenin evladı olamaz bu şehitlerimizi milletimiz unutmayacaktır. Eğer onlar o mücadeleyi vermeseydi bugünü bu anı düşünmek bile istemiyorum” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki program İlçe Müftülük Vaizi Hasan Özkan tarafından yapılan dua ile sona erdi ancak demokrasi nöbeti devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel