Ordu raylı sistemi tartışıyor!

Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz, il merkezinin trafik yükünü kaldıramaz hale geldiğini ifade ederek, "Artık raylı sistem tartışılmalıdır" dedi.Ordu şehrinin bu yapısıyla artık mevcut trafiği kaldıramaz duruma geldiğini, bu amaçla hükümetin

Ordu raylı sistemi tartışıyor!

Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz, il merkezinin trafik yükünü kaldıramaz hale geldiğini ifade ederek, "Artık raylı sistem tartışılmalıdır" dedi.

Ordu şehrinin bu yapısıyla artık mevcut trafiği kaldıramaz duruma geldiğini, bu amaçla hükümetin Ordu Çevre Yolu konusunda gösterdiği hassasiyetin oldukça önemli olduğuna işaret eden Hüseyin Akdeniz, ihale aşamasında olan bu yatırımın trafik yükünü azaltacağını belirtti. Samsun-Hopa arasında trafiğin en yoğun yaşandığı ilin Ordu olduğunu vurgulayan Akdeniz, "Özellikle yaz aylarında ilimize gelen Ordulu hemşerilerimizin dile getirdiği konuların başında trafikte yaşadıkları sorunlar dile getirilmektedir. Bu açıdan çevre yolu Ordu'nun artık olmazsa olmazlarındandır" diye konuştu.

Şehrin geleceğini düşünerek raylı sistemin hayata geçirilmesinin yavaş yavaş zamanı geldiğini kaydeden Akdeniz, söyle devam etti: "Şehir içi trafik sorunu giderek içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Her gün trafiğe onlarca yeni araç eklenmekte ve araç sayısı giderek artmaktadır. Bunlara bir de yerli yersiz park sorunu da eklenince Ordu şehir içi trafik yükü daha da karmaşık hale dönüşmektedir. Bence şehrin gelecekteki yapısı da göz önünde bulundurularak raylı sisteme geçiş zamanı gelmiştir. Gelecekteki Ordu'nun gelişim yapısı bunu göstermektedir. Bu proje genişletilerek Perşembe-Gülyalı ilçeleri de dahil edilerek trafiğin yükü asgarilere düşürülmüş olur."

Büyükşehir olma hedefindeki Ordu'nun projelerinin büyük olması gerektiğine işaret eden Akdeniz, daha düne kadar hayal bile edilemeyen havaalanının temelinin atıldığını, üniversitenin her geçen gün geliştiğini, yolların iyileştirilmesi ve genişletilmesiyle ilçeler arası ulaşım mesafelerinin kısaldığını, teleferik projesinin bitirildiğini hatırlatarak, "Tüm bu sayılanlar Ordu'nun sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak yatırımlardır. Dolayısıyla bu şehir küçülmeyeceğine göre, hedeflerinin büyük, mega hedefler olması gerekmektedir. Raylı sistemde bunlardan birisidir" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler