Ordu obeziteyle savaşıyor

Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İkizce Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Obeziteyle Mücadele Hareketi kapsamında yürüyüş düzenledi. İlçede düzenlenen Obeziteyle Mücadele Yürüyüşü ODÜ İkizce Meslek Yüksekokulu önünden başlayarak

Ordu obeziteyle savaşıyor
Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İkizce Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Obeziteyle Mücadele Hareketi kapsamında yürüyüş düzenledi.
 
İlçede düzenlenen Obeziteyle Mücadele Yürüyüşü ODÜ İkizce Meslek Yüksekokulu önünden başlayarak Tarihi İkizce Laleli Camisi'nin önünde sona erdi. 
 
İkizce Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Gülçin Karacakurt, yıl içerisinde düzenleyecekleri çeşitli etkinliklerle obeziteyle mücadele konusuna dikkat çekip farkındalık yaratmak istediklerini, yürüyüşün başlangıç etkinliği olarak düzenlendiğini söyledi.
 
Obezitenin en önemli etkeninin beslenme düzensizliği olduğun belirten Karacakurt, “Obezitenin önüne geçebilmek için dengeli ve düzenli beslenmek gerekiyor. Beslenmemize dikkat ettiğimiz kadar vücut metabolizmamızı hızlandıracak hareketlere de dikkat etmemiz gerekiyor. Bunu için asansör yerine merdivenleri kullanarak, ineceğimiz yere birkaç durak önce inip evimize kadar yürümek, araç kullanımımızı azaltmak bunların hepsi bizim için çok önemli şeylerdir. Hem sağlıklı ve düzenli beslenme, hem hareket bunları dengede tutmamız gerekiyor.”
 
Yürüyüşe katılan 8 yaşındaki Yağmur Azaklı, “Ben düzenli besleniyorum. Arkadaşlarımın ve büyüklerimin de sağlıklı beslenmesini isterim. Spor yapın, düzenli beslenin” dedi.
 
Yürüyüşe katılanlar sağlıklı beslenme ve sporun önemine dikkat çeken yazıların olduğu pankartlar taşıdılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler