Ordu gözünü Trabzon'a gelen turistlere dikti!

Trabzon'un turist çekmesi Ordu'yu hareketlendirdi

Ordu gözünü Trabzon'a gelen turistlere dikti!
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son bir yılda Ordu’ya 343 bini aşkın yerli ve yabancı turist geldiğini belirtti. Vali Balkanlıoğlu, Karadeniz’e gelen Arap turist pastasından pay alabilmek için Arap dünyasına yönelik turizm tanıtım çalışması yaptıklarını söyledi. 

Ordu’nun doğal güzellikleri, tabiat ve kültür varlıkları, doğa sporlarına sağladığı imkanlar, zengin yöresel lezzetlerinin yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini belirten Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son bir yılda 329 bin 282 yerli, 14 bin 270 yabancı olmak üzere toplam 343 bin 552 turisti ağırladıklarını belirtti. Bu rakamın Ordu ili ekonomisine hatırı sayılır bir katkı sağladığını vurgulayan Balkanlıoğlu, “Karadeniz’de güzellik namına ne varsa, fazlasıyla Ordu’da mevcut. Hem daha bakir, hem de daha güzel. Ordu’yu gezen, gören basın mensupları, Ordu için ‘Karadeniz’in özetidir’ diyorlar” dedi.

Tanıtım atağı
Ordu’da göreve başladığı dönemde tüm bu turistik güzellik ve imkanlara rağmen Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısının az olduğunu gördüklerini ve tanıtıma ağırlık vermeye başladıklarını ifade eden Balkanlıoğlu, “Ordu’yu tanıtmaya karar verdik. Ulusal televizyonlarda yayınlanan ve izleyicisi çok olan programların Ordu’da çekimler yapmasını sağladık. Ulusal televizyon kanallarının haber ve belgesel programlarında yer aldık. Ne kadar gezi ve seyahat dergisi varsa hepsinde Ordu’yu tanıttık. Ordu’yu büyük oranda yurt içinde tanıttık” diye konuştu.

“Arap turizminden pay almalıyız”
Yurt dışı tanıtımına da ağırlık verdiklerini, öncelik olarak Karadeniz’de son yıllarda artan Arap turizmini Ordu’ya kaydırmak için büyük çaba gösterdiklerini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Karadeniz bölgesine çok fazla turist gönderen ülkeler var. Arap coğrafyasında yaşayan insanlar tabiat ve doğal güzelliklere hasretler. Irmaklar, dereler, çaylar, şelaleler, göller, zümrüt ormanlar, masmavi deniz, bu insanların hayalinde yaşıyor. Burayı cennet olarak görüyorlar. Trabzon, Rize gibi illerimize Arap dünyasından 10 senedir turist geliyor. Trabzon’a gelen turist sayısı 300 bine dayanmış durumda. Bu insanlar 3 bin dolara yakın para harcıyorlar. Trabzon’a yılda 900 milyon dolar para giriyor. Ordu’nun toplam ihracatı 200 milyon dolar olduğunu düşünürsek, Arap turistlerin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlarız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler