Ordu-Giresun Havalimanında ihale süreci başlıyor

Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın üst yapısının ihale süreci başlıyor. Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden havalimanı inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Ordu Vali Yardımcısı Yemen

Ordu-Giresun Havalimanında ihale süreci başlıyor
Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın üst yapısının ihale süreci başlıyor.
 
Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden havalimanı inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, "Dolgu miktarında 13 milyon tona yaklaşıldı" dedi.
 
Pistte asfalt çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Vali Yardımcısı Bayrak, "Havalimanında çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle de dış koruyucu mendirek ve dipteki çalışmalar sürüyor. Şuan itibariyle de dolgu miktarı 13 milyona yaklaştı. Günlük 80-90 civarında kamyonumuz 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürüyor. Pist dolgusu ve dış mendireğin haricinde artık pistte sıcak asfalt dökülmesine başlandı. Bununla alakalı şu anda 20 bin ton sıcak karışım piste döküldü. Pistin 1 km'lik kısmı tamamlanmak üzere. Bunun haricinde, şu ana kadar 65 Milyon TL ilgili firmaya ödeme gerçekleştirildi" diye konuştu.
 
Ordu- Giresun Havalimanının üst yapısını yapabilecek 27 firma içinden seçilecek 5 firmadan teklif isteneceğini söyleyen Bayrak, "Bugünlerde ayrı bir heyecanı yaşıyoruz. Hava limanının üst yapı ihale süreci başlıyor. Yeterliliği olan 27 firmadan önümüzdeki günlerde belirlenecek 5 firmaya hava limanının üst yapısına teklif vermeleri için yazı gönderilecek. Hava alanının üst yapısına teklif vermeleri istenecek. Alınan tekliflerinin değerlendirilmesi ile üst yapı işini yapacak firmamız belli olacak. 1-1,5 yılda üst yapı işlemlerinin tamamlanacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel