Ordu'da demokrasi nöbeti!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde vatandaşlar darbe girişimine tepki olarak demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor

Ordu'da demokrasi nöbeti!
Ordu'nun Fatsa ilçesinde vatandaşlar demokrasi nöbetine devam ediyor.
Fatsa Belediyesi organizasyonda Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasiye sahip çıkmak için toplanan kalabalık darbe girişimine tepkisini sürdürüyor. Darbeye karşı verilen mücadelede şehit olanlar için İlçe Müftülüğü'nde görevli din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. 

İlahiler ve şiirlerle desteklenen programa Fatsalı vatandaşlar yine çok büyük ilgi gösterdiler. Programa Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halit Gülten, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Programın açılış konuşmasını Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan gerçekleştirdi. Başkan Anlayan programda yaptığı konuşmada çok sıkıntılı günlerden ve dönemeçlerden geçildiğini belirterek, “Cuma akşamından itibaren yaşadıklarımızı her birimiz zaten biliyoruz ve yaşıyoruz. Bütün bu yaşananlardan sonra ülkemize, devletimize, milletimize, bayrağımıza, inancımıza, çocuklarımızın geleceğine kast edenlere karşı ilk andan itibaren tek vücut olan, tek yumruk olan tek millet olan vatandaşlarımız her şeyi ile beraber birlik beraberliğin en güzel örneğini Cumhuriyet Meydanımızda gösteriyor. İnanıyorum ki Cumhuriyet Meydanımızda ki bu güzel görüntü her şeyi ortaya koyuyor. İIk andan itibaren sözde darbe girişimiyle bu kastı yapanlara karşı dik duran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere sonuna kadar direneceğiz haydi meydanlara dedikten sonra Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve hükümetimiz bütün siyasi partilerimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi meclisimiz bu darbe girişimine karşı hayır biz sizinle beraber değiliz bir millet ile devlet ile beraberiz diyen askeriyemizdeki bütün yetkililer emniyetimizin bütün yetkilileri karşı duran emniyet güçlerimiz, valilerimiz, kaymakamlarımız ve hep beraber bu işareti alıp anında meydanlara dolan, tankların önünde duran silahlara kendini siper yapan, millet yanında bayrak yanında kendini ortaya koyan değerli vatandaşlarımız hep birlikte bu güzelliği yaşadık. Allah'a hamd olsun işte bunun en güzel örneğini bu akşam burada yaşıyoruz. Sayın Kaymakamımız, Sayın Garnizon Komutanımız, Sayın Emniyet Müdürümüz buradalar Allah razı olsun ve değerli hemşehrilerimiz hiçbir siyasi taassup göstermeksizin çocuklarımızın geleceği için milletimizin bekası için bayrağımızın dalgalanması için hep beraber bu kararlılığımızı göstermeye devam edeceğiz. Ta ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan asla meydanları terk etmeyin sonuna kadar tamam diyene kadar evet büyük bir badire atlattık ama henüz geçmedi diyor. Biz ona yürekten bağlıyız inanıyoruz. O ta ki evet artık bitti diyene kadar sabahlara kadar buradayız. Dolayısıyla bu hafta buradayız, bu gece buradayız, yarın gece buradayız öbür gece buradayız. Mevlam ne takdir ederse onu yaşayacağız. Rabbim bir daha bizlere memleketimize ve milletimize böyle bir dert keder göstermesin. Rabbim bu millete bu devlete bu sıkıntıyı yaşatmaya çalışanları bu terör örgütüne bu teröristlere bu katillere bu canilere bir daha fırsat vermesin. Rabbim her birini ıslah etsin ama eğer ıslahları mümkün değilse Rabbim her birini kahretsin ve bu uğurda milleti için bayrağı için devleti için kendini feda eden canını feda eden bütün şehitlerimize Rabbim gani gani rahmet eylesin. Rabbim bizlere de şehitlik mertebesi nasip etsin” dedi.

Program Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can tarafından yapılan dua ile sona erdi ve demokrasi nöbeti devam etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel