Ordu Belediyleri SGK kıskacında

Ordu SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, il genelinde SGK primlerinin yüzde 80’ini tahsil ettiklerini, özellikle prim tahsilatları konusunda en çok belediyelerden yana sıkıntılı olduklarını söyledi. Günay, halen geciken prim ödemeleri sebebiyle 24 bin icra

Ordu Belediyleri SGK kıskacında
Ordu SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, il genelinde SGK primlerinin yüzde 80’ini tahsil ettiklerini, özellikle prim tahsilatları konusunda en çok belediyelerden yana sıkıntılı olduklarını söyledi.
 
Günay, halen geciken prim ödemeleri sebebiyle 24 bin icra takip dosyası bulunduğunu, alacak miktarlarının ise yaklaşık 30 milyon TL olduğunu açıkladı.
 
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, SGK Ordu İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Vali Balkanlıoğlu’nu Müdür Yardımcıları Nizam Türkeli, Olgun Güler, Çakır Çetin, Tekin Karlıtepe Ve Nevzat Kocaoğlu ile birlikte karşılayan Ordu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, burada bir brifing verdi.
 
235 BİN KİŞİ, 370 BİN KİŞİYİ BAKIYOR
 
731 bin 452 toplum nüfusa sahip Ordu’da toplam 605 bin kişinin sosyal güvenlik kapsamında olduğunu, gelir testi yaptıran 114 bin 548 kişinin sosyal güvenlik kapsamına alındığını belirten Günay, “Sosyal güvenlik kapsamında yer alan 605 bin kişinin 73 bin 948 SSK’lı, 30 bin 757 Bağ-Kur’lu, 24 bin 658 devlet memuru olmak üzere toplam 129.363 aktif çalışan vardır. Emekli olan ve sosyal güvenlik kapsamında aylık alanların sayısı ise 105 bin 980’dır. Bu toplam 235 bin kişinin sigortasından bakmakla yükümlü olan 369 bin 699 kişi yararlanmaktadır” dedi.
 
SİGORTASIZ ÇALIŞAN DÜŞÜK ÇIKTI
 
Eksik personel ile çalıştıklarını belirten SGK İl Müdürü Günay, 196 kadro olmasına rağmen 172 personelle, 22 denetmen kadrosu olmasına rağmen 3 denetmen ile hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti. Günay, kayıt dışı istihdam denetimlerinde 25 bin 578 sigortalının sorgulandığını, SSK kapsamında sigortasız çalıştığı tespit edilen kişi sayısının 65 olarak tespit edildiğini kaydetti.
 
BELEDİYELER SSK PRİMİ ÖDEYEMİYOR
 
Sigorta primlerinin tahsil edilmesi konusunda en çok Belediyelerden yana sıkıntılı olduklarını belirten Günay, “2014 yılı Ocak-Haziran ayı itibari ile yaklaşık 192 milyon TL tahakkuk miktarına karşılık yaklaşık 156 milyon TL tahsilat gerçekleştirildi. Prim alacakları konusunda en fazla belediyelerden sıkıntı çekiyoruz. Diğer resmi kurumlarda bir sorun yaşamıyoruz. Prim alacaklarını tahsil etmek amacıyla yaklaşık 24 bin icra takip dosyamız mevcuttur. Alacak miktarımız 29 milyon 137 bin TL’dir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler