OR-Gİ Havalanında gözler inecek ilk uçakta

Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan ilk hava limanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar hızla devam ederken, Ordulular havaalanına inecek ilk uçağı artık meraklı gözler ile beklemeye başladı.Ordu ve Giresun’un ortak ku

OR-Gİ Havalanında gözler inecek ilk uçakta

Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan ilk hava limanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar hızla devam ederken, Ordulular havaalanına inecek ilk uçağı artık meraklı gözler ile beklemeye başladı.

Ordu ve Giresun’un ortak kullanacağı ve Ordu’nun Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden havalimanı önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanarak yolcu taşımacılığına başlayacakken, Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, havalimanının Ordunun çehresinin değişeceğini ve Ordu turizmine büyük katkı sunacağını söyledi.

Müdür Gülderen, turistlerin son dönemlerde Doğu Karadeniz Bölgesi'ne büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Doğa ve yayla denilince Doğu Karadeniz akla geliyor. Ordu’ya gelen turistler döndüklerinde olumlu şeyler söyledikleri için onlarında gönderdikleri misafirler ile birlikte ziyaretçi sayımız kar topu gibi her yıl artıyor. Geçen yıla oranla elbette konaklama sayımızda ve günü birlik ziyaretçi sayımızda da artış var. Konaklama nitelikli yatak sayımız yüzde 50’nin üzerinde artmış, doluluk oranlarımızda artmış. Bu nedenle ziyaretçi sayımızda artmış oldu. Biz bundan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“HAVALİMANI BİZİM İÇİN ÇOK İYİ BİR GELİŞME OLACAK”

“Hedeflerimizi planlarımızı biraz daha öne çekip rakamlarımızı revize etmeye başladık” diyen Müdür Gülderen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hemen önümüzdeki yıl bitirilecek olan hava limanı bizim için çok iyi bir gelişme olacak. Ziyaretçi sayısında büyük bir artış sağlayacak.. Şuan ki gelişten memnunuz yine çok rahatlıkla söyleyebilirim ki önümüzdeki sezona birkaç tane daha otel açılmış olacak. Müteşebbislerimiz var. Onlar hızlı bir çalışma içerisindeler. Bu oteller sezona yetişecek. Ordu’da bu yıl konaklamada 209 bini geçtik. Ziyaretçi sayısında 250 bini geçtik. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 25 artış olduğu görülüyor. Bu yeni oteller ile birlikte bu sayılar daha da artış olacak. Ordumuzun sloganında kullandığımız ‘Geçilecek değil, Kalınacak Şehir Ordu’ artık sloganda kalmıyor.”

20131127aw000664_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel